Generalitat i València coordinen accions per millorar l’entorn a l’Albufera i el Túria

441

Actualitat Diària

El projecte de renaturalización del tram final del llit del Túria plantejat per l’Ajuntament de València comptarà amb la implicació de la Conselleria d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica perquè sigui “una realitat”.

Mireia Mollà ha expressat el seu suport a la iniciativa durant una reunió que ha mantingut en la seu de la Conselleria amb l’alcalde i el vicealcalde de València, Joan Ribó i Sergi Campillo, respectivament.

“Serem actors principals, fent els esforços de coordinació amb totes les administracions, perquè aquí la Confederació [Hidrogràfica del Xúquer] jugarà un paper molt important, però participarem en aquesta taula tècnica i serem garantistes que hi hagi cabal suficient”, ha explicat la consellera.

La renaturalización del tram final del riu Túria de l’Ajuntament de València coincideix amb la postura de la Conselleria en matèria de “connectivitat fluvial”, un plantejament que té com a objectiu “la connexió de les aigües del riu amb la mar, restituint la connectivitat ecològica necessària per a la bona condició del Túria”.

La reunió ha servit per a presentar aquest projecte important per a la ciutat de València i per a fer seguiment de l’evolució i estat de l’Albufera de cara, a més, al nou Pla Hidrològic del Xúquer, que “ha de reservar una aportació de 70 hm a l’any”, ha reclamat Mollà.

Una reivindicació compartida pel vicealcalde Sergi Campillo, que ha expressat la inquietud de totes dues administracions davant la necessitat d’establir un règim de cabal ecològic per al llac.

En aquesta línia, la consellera va presentar el passat 3 de novembre les al·legacions a l’Esquema de Temes Importants del Xúquer, l’avantsala del nou Pla Hidrològic, que ja incloïa la demanda d’aquesta aportació “repartida temporalment i no condicionada a altres actuacions”.

Les propostes sobre el llac comprenen una bateria d’actuacions per a millorar la quantitat i la qualitat de l’aigua que arriba al llac, que parteixen “indiscutiblement” de l’aportació no condicionada de 70 hm del Xúquer.

Cimera de l’Alimentació Sostenible

L’alcalde de València ha anunciat en el transcurs de la trobada que la ciutat ha rebut l’encàrrec de la FAO de preparar el cim d’Alimentació Sostenible, que tindrà lloc a Nova York en 2021, en l’àmbit estatal i europeu.

La consellera ha celebrat que València sigui ciutat “referent” en matèria d’alimentació sostenible i de qualitat, i ha mostrat el seu suport a l’Ajuntament perquè pugui continuar contribuint a aquestes qüestions que ara “formen part de l’agenda social i política, a nivell mundial”.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací