Generalitat i Universitats acorden seguir els protocols per a extremar mesures al campus

432

Actualitat Diària

La Conselleria d’Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital i les universitats públiques valencianes han acordat seguir els protocols i plans de contingència prevists en cada universitat, al mateix temps que s’extremaran les mesures als campus i es traslladarà als col·legis majors la necessitat de fer complir de manera estricta la normativa.

La consellera d’Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital, Carolina Pascual, i la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, han mantingut aquest dijous una reunió per videoconferència amb les rectores i els rectors de les universitats públiques valencianes per a analitzar la situació actual i la volta a les classes.

Després de la trobada, Carolina Pascual i les rectors i rectors han acordat “mantenir els plans de contingència, revisar-los de manera contínua i actualitzar-los si així ho requereix la situació”.

En relació amb els exàmens presencials, “es reduirà l’aforament en les proves, segons les condicions que es regulin a cada moment; s’escalonaran els accessos per a evitar aglomeracions; es mantindran els espais ventilats en tot moment. En els exàmens vespertins, “es tindrà en compte l’horari de finalització perquè no interfereixi amb el toc de queda”.

A més, la consellera i els rectors i rectores s’han emplaçat a una altra reunió a inicis de la setmana que ve per a avaluar la situació.

Carolina Pascual ha explicat que “els plans de contingència de cada universitat tenen tots els escenaris previstos i estan preparats, no obstant això, anirem veient-los dia a dia, segons els escenaris que ens anem trobant perquè si és necessari es faci algun tipus de correcció, però seguint aquest full de ruta, fruit de la gran feina que han fet les universitats”.

Així, la consellera ha afirmat que en “algunes assignatures hi havia prevists exàmens online i en unes altres, no, tal com recullen les guies docents de cada assignatura, que són diferents per a cadascuna de les titulacions”. No obstant això, ha insistit que “anirem analitzant les situacions i si és necessari fer alguna restricció més, es farà”.

En el cas dels exàmens presencials, Pascual ha destacat que és “molt important que es controlin les aglomeracions per a evitar costi el que costi que es produeixin en moments especialment crítics com en les proves presencials en els accessos d’entrada i sortida de les aules”.

A més, la consellera ha indicat que “un aspecte molt important és que si es produeixen exàmens a la tarda es tingui en compte el toc de queda, perquè l’alumnat pugui retornar a casa amb tranquil·litat”.

També ha apel·lat a “la responsabilitat de tots els estudiants perquè compleixin amb les normes de seguretat” i ha expressat “la seva confiança que així ho faran per la seva pròpia seguretat i salut”.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací