La Generalitat i l’ajuntament asseguren que Castelló tindrà Pla General abans d’abril de 2021

678

El Govern valencià reprendrà les obres de circumval·lació de la ciutat en la zona de la Universitat Jaume I

S.Barberá/Actualitat Diària

El conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi España, i l’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, han anunciat aquest matí que abans del mes d’abril del pròxim any 2021 estarà aprovat el Pla General de Castelló. Així ho han manifestat després de la reunió que han mantingut a l’ajuntament per a adoptar altres acords entre totes dues institucions.

Espanya ha qualificat el Pla General de Castelló com “un instrument fonamental per al desenvolupament econòmic, social i cultural de la ciutat, que ha travessat diferents problemes jurídics, que té unes normes transitòries que vencen a l’abril de 2021 i per això ens hem compromés a treballar conjuntament la Generalitat i la Conselleria amb l’ajuntament perquè abans de finalitzar enguany o principis de 2021 estiga resolt el tema, sempre abans d’abril de 2021”. Per al conseller, “si no s’aprovara seria una situació d’inseguretat jurídica massa elevada que hem de combatre per tots els mitjans”.

En el mateix sentit, el conseller ha explicat que des de la seua Conselleria estan pendents que l’ajuntament li remeta un informe, que estava pendent, sobre inundabilitat en els pròxims dies “i a partir d’ací continuarem treballant per a tindre-ho com més prompte millor”.

Acord per a finalitzar la ronda de circumval·lació

Espanya i Marco també han aprofitat per a tractar la finalització de les obres de la ronda de circumval·lació de la ciutat, a l’altura de la Universitat Jaume I. Sobre aquesta actuació, el conseller ha assenyalat que “la Generalitat finançarà aquesta actuació fonamental per a la mobilitat i el desenvolupament de Castelló per als pròxims anys i l’ajuntament col·laborarà administrativament per a agilitar-lo i que siga una realitat com més prompte millor, seguint així l’anunci que ja va fer l’alcaldessa amb el president de la Generalitat fa uns mesos”. Per a això, l’ajuntament elaborarà el projecte i la Conselleria s’encarregarà de tot el volum de la inversió.

Marco ha assenyalat que el tram que queda pendent d’execució és de 2,35 quilòmetres situats en la zona Oest de la ciutat, però no ha pogut avançar la inversió d’aquestes obres. Per part seua, Espanya ha matisat que “és una actuació complexa, per la qual cosa el compromís de la Generalitat i l’ajuntament és impulsar-lo perquè estiga com més prompte millor des del punt de vista administratiu i financer, sent conscients que tenim una tramitació administrativa llarga i que sempre és susceptible de retards per recursos que es puguen presentar en les expropiacions”.

D’altra banda, sobre els accessos a l’autopista AP-7 el conseller ha afirmat que el Ministeri està valorant com està canviant el trànsit i de cara als pressupostos d’enguany, sobre la base d’aqueix estudi que estan realitzant, es prendran en consideració les diferents alternatives per a donar una solució viable tant en termes de mobilitat com financers per part del Ministeri.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací