La Generalitat i la CEV esperen que es reduïsca la burocràcia perquè augmenten les inversions en la Comunitat

569

Actualitat Diària

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat que el Consell formalitzarà dos convenis amb la Confederació Empresarial de la Comunitat Valenciana (CEV) dins del marc del diàleg social que impulsa el Consell.

D’una banda, la Generalitat signarà un acord amb l’organització empresarial per a “enfortir la presència valenciana a Europa” i, d’altra banda, un conveni sobre el Pla Agilita, que pretén eliminar la “burocràcia excessiva” per a facilitar la inversió.

Així ho ha anunciat en la trobada empresarial que ha mantingut amb el president de la CEV, Salvador Navarro, i els vicepresidents de l’entitat empresarial, on ha assegurat que, “en molts moments”, la burocràcia administrativa limita la velocitat de tramitació dels projectes.

Amb el Pla Agilita, que pretén reduir la ineficiència burocràtica sense eliminar els controls, s’espera que es reduïsca el temps de la tramitació d’expedients entre un 10 i un 30%, amb el que podrien augmentar les inversions en la Comunitat Valenciana en 500 milions anuals.

“Intentarem que la pròpia CEV tinga un paper molt més actiu en aqueixa mirada de cogestió de l’economia amb la qual nosaltres estem compromesos”, ha afirmat el cap del Consell, qui ha declarat que la concertació social “forma part nuclear del que és l’acció de Govern”.

D’altra banda, ha defensat el “treball enorme de cohesió territorial” que ha realitzat l’organització patronal “en els últims anys” i ha assenyalat que els seus interessos són “en gran manera coincidents amb els interessos generals”.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací