Peníscola de Cine du la seua gastronomia a les festes de la Magdalena

1195

Amb la col·laboració de la Colla del Rei Barbut s’ha protagonitzat un showcooking en la plaça de las Aulas

Actualitat Diària

Amb motiu de les festes de la capital de la Plana, l’àrea de Turisme de l’Ajuntament de Peníscola, de la mà del Club de Producto Peñíscola Gastronómica i en col·laboració amb la Colla El Rei Barbut, ha protagonitzat un showcooking en la plaça de las Aulas, amb l’objectiu de presentar la seua gastronomia de cine.

Amb la degustació de diverses tapes, els xefs peniscolans han sorprés els nombrosos curiosos que han acudit a la cita en el centre de Castelló. Més de 500 racions repartides han donat bon compte del saber fer dels restauradors de la ciutat pontifícia, que en aquesta ocasió han aprofitat la cita per presentar tres creacions en forma de tapa, inspirades en una de les ficcions televisives rodades en la localitat. El Chiringuito de Pepe, la sèrie d’èxit que va rodar els seus exteriors en la Ciutat a la Mar ha deixat petjada en aquests plats de marcat caràcter mediterrani i que recuperen la tradició culinària combinant-la amb l’avantguarda. Guisat de sèpia amb carxofes i mossets amb llangostí han sigut les propostes que han conquistat els paladars castellonencs en plenes festes de la Magdalena.

La relació de la ciutat amb el món audiovisual és àmplia i prové d’una trajectòria iniciada ja el segle passat per importants cineastes com Berlanga, i que va trobar un dels seus moments més gloriosos amb el rodatge del film El Cid, la superproducció de Hollywood que va impulsar el desenvolupament turístic de municipi des dels anys seixanta. Les visites guiades i les rutes mostren els enclavaments de cada rodatge en la ciutat i mostre el resultat en la pantalla, amb la transformació de cada escenari natural, mentre es fa la visita, a través de la senyalització i els panells informatius.

Recentment, Peníscola ha acollit nombrosos rodatges en els últims anys, com el de la sèrie El Chiringuito de Pepe i, més recentment, la ficció d’èxit nacional El Ministerio del Tiempo, així com la reconeguda i guardonada sèrie internacional Game of Thrones, la mes important de la història de la televisió a nivell mundial, pel nombre de seguidors i espectadors, així com segons la mateixa crítica. Aquest impuls ha reforçat l’aposta del municipi per mostrar la seua faceta cinematogràfica, sumant la gastronomia a aquesta experiència de cine.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací