Gastronauta: experiència sensorial entorn de l’olfacte en la Fundació Caixa Castelló

674

Actualitat Diària

L’olfacte és potser, el nostre sentit menys educat. Podem percebre centenars d’olors diferents que, a vegades, som capaces d’identificar i altres vegades, per contra, ens estimulen sense si més no adonar-nos que estem rebent aquesta informació.

L’olfacte està directament connectat amb l’hipotàlem i l’amígdala cerebral, sense filtres, sense processos intermedis. Aquestes dues regions del nostre cervell són les responsables de les emocions i de les seves reaccions fisiològiques, les respostes davant la por, l’estímul sexual, les sensacions d’inclinació, de seguretat, de plaer, però també de perill o ira. En aquesta experiència volem explorar la capacitat de l’olfacte a través de la gastronomia, per a evocar-nos i fer-nos viatjar a llocs, moments, o sensacions en provar un mos.

Els participants degustaran diverses creacions gastronòmiques dissenyades específicament per a aquesta intervenció a la Sala San Miguel, que estaran emmarcades en situacions concretes a través de micro passatges literaris, buscant la intensitat de l’experiència i la generació d’emocions a través dels sentits, especialment l’olfacte.

L’experiència que Pedro Salas planteja a la Sala San Miguel de la Fundació Caixa Castelló s’emmarca en l’exposició “Olor de Castelló. Percepcions olfactives de col·lecció olorVISUAL. Fundació Ernesto Ventos”.

Pedro Salas és consultor gastronòmic i xef executiu en diversos projectes, com Playachica, Miss Sushi, aQua restaurant, o masia Font de la Reina. Actualment prepara les obertures de Bocapez, en Benicassim i el seu projecte més personal, Arre, en el centre històric de Castelló. Durant la seva carrera professional ha rebut reconeixements com el Sol Repsol, el Bib Gourmand de Michelin, Xef revelació per l’Acadèmia Valenciana de Gastronomia, o Plat de l’Any a la Comunitat Valenciana

L’olfacte és potser, el nostre sentit menys educat. Podem percebre centenars d’olors diferents que, a vegades, som capaces d’identificar i altres vegades, per contra, ens estimulin sense si més no adonar-ens que estem rebent aqueixa informació.

L’olfacte està directament connectat amb l’hipotàlem i l’amígdala cerebral, sense filtris, sense processos intermedis. Aquestes dues regions del nostre cervell són els responsables dels emocions i dels seues reaccions fisiològiques, els respostes davant la per, l’estímul sexual, els sensacions d’inclinació, de seguretat, de plaer, però també de perill o ira. En aquesta experiència volem explorar la capacitat de l’olfacte a través de la gastronomia, per a evocar-ens i fer-ens viatjar a llocs, moments, o sensacions en provar un mos.

Els participants degustessin diverses creacions gastronòmiques dissenyades específicament per a aquesta intervenció a la Sala San Miguel, que estaran emmarcades en situacions concretis a través de micro passatges literaris, buscant la intensitat de l’experiència i la generació d’emocions a través dels sentits, especialment l’olfacte.

L’experiència que Pedro Salas planteja a la Sala San Miguel de la Fundació Caixa Castelló s’emmarca en l’exposició “Olor de Castelló. Percepcions olfactives de col·lecció olorVISUAL. Fundació Ernesto Ventos”.

Pedro Salas és consultor gastronòmic i xef executiu en diversos projectes, com Playachica, Miss Sushi, aQua restaurant, o masia la Font de la Reina. Actualment prepara els obertures de Bocapez, en Benicassim i el seu projecte més personal, Arre, en el centri històric de Castelló. Durant la seua carrera professional ha rebut reconeixements com el Sol Repsol, el Bib Gourmand de Michelin, Xef revelació per l’Acadèmia Valenciana de Gastronomia, o Plat de l’Any a la Comunitat Valenciana.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací