Fulgencio i Barelles confirmen la trama de factures falses en la subdelegació del Govern de Castelló

1416

El Jutjat d’Instrucció número 1 de Castelló manté oberta la recerca del cas i el subdelegat demana que es deixe treballar a la justícia 

El nou delegat del Govern, Juan Carlos Fulgencio, i el subdelegat del Govern a Castelló, David Barelles han confirmat avui als mitjans de comunicació l’existència d’una trama de factures falses, per les quals s’hauria estafat diners públics amb la col·laboració de xicotets empresaris de la ciutat. Tant Fulgencio com Barelles han afirmat, que la recerca judicial segueix oberta, i que s’ha obert expedient i suspès de sou i de feina a un funcionari, encara que inicialment l’inici de la trama hauria sigut comès per dos treballadors de la casa, una d’elles, jubilat.

Actualitat Diària

El nou delegat del Govern, Juan Carlos Fulgencio, ha confirmat avui, després de la presa de possessió del seu càrrec, la notícia que alguns mitjans com El Mundo Castelló al Dia portaven publicant des de diumenge passat. L’existència d’una trama de factures falses mitjançant les quals, funcionaris de l’entitat, de connivència amb xicotets empresaris de Castelló, haurien organitzat una trama per la qual, de forma continuada, almenys des de fa deu anys, s’estafava diners públics a través de factures falses.

Segons les notícies publicades fins que s’ha fet pública aqueixa declaració, serien, almenys dos funcionaris, els que ja estarien investigats, i un d’ells, suspès de sou i de feina, i l’altre ja jubilat.

Juan Carlos Fulgencio ha confirmat que el Jutjat d’Instrucció número 1 de Castelló manté oberta la recerca per a tractar d’arribar al fons de l’assumpte.

Al mateix temps, el subdelegat del Govern de Castelló, David *Barelles també ha remès una declaració institucional, en la qual reconeix l’autenticitat dels fets, i realitza una sèrie d’aclariments, perquè aquesta recerca va començar en 2017, i ja s’estava actuant amb anterioritat.

Demane que es deixe treballar a la Justícia amb llibertat i independència

Segons diu textualment la declaració de David *Barelles:

“Davant les informacions aparegudes en els mitjans de comunicació referents a la Subdelegació del Govern a Castelló, i per a preservar la integritat i bona imatge de la institució, el subdelegat del Govern a Castelló, David *Barelles, vol deixar constància del següent:

Es tracta d’un assumpte que està sota recerca judicial i policial, de que el seu contingut no puc informar per a no obstruir la labor de recerca i esclariment dels fets, en benefici de tots els ciutadans.

Tan aviat es va detectar la presumpta irregularitat en l’ús dels recursos econòmics de la Subdelegació, a l’agost de 2017, vaig posar en coneixement d’aquests fets al Cos Nacional de Policia, perquè duguera a terme les recerques i esbrinaments pertinents. He donat instruccions perquè es posen, des que es va detectar la primera anomalia fins ara, un total de tres denúncies davant la Policia, per si pogueren ser constitutives de delictes.

Els comptes de la Subdelegació del Govern a Castelló han passat tots els controls legals i han seguit tots els mecanismes de validació que estableix l’Administració General de l’Estat. Totes les factures havien passat els referits controls a tots els nivells administratius sense alçar cap sospita.

Vaig obrir un expedient disciplinari, separant de les seues funcions a una persona que en aquests moments no està prestant els seus serveis professionals en la Subdelegació.

Quan la recerca policial va derivar cap a un procediment judicial, vaig sol·licitar a l’Advocacia de l’Estat de la Subdelegació del Govern a Castelló que es personara en el cas com a acusació particular, amb l’objectiu de poder exercir la defensa dels drets legals de la institució i tractar de rescabalar a la institució del major volum possible del presumpte greuge econòmic patit.

Vaig informar a la Delegació del Govern de la Comunitat Valenciana i al Ministeri de la Presidència i de les Administracions Territorials dels fets, dels quals sempre van tenir complida informació.

Des del primer moment vaig oferir tota la col·laboració amb la justícia i els investigadors, perquè tingueren la màxima informació, als qui se’ls ha anat facilitant quanta documentació han anat requerint.

Vaig obrir una recerca interna en la Subdelegació del Govern a Castelló, i s’ha revisat tota la documentació, contractes i relació amb els proveïdors des que s’ha tingut coneixement dels fets cap a arrere en el temps. Tota aquesta documentació ha anat sent posada a la disposició de la Policia perquè puga analitzar-la i determinar si ha de formar part de la instrucció que s’està duent a terme en els tribunals.

Vull defensar el bon nom dels treballadors i professionals que desenvolupen la seua labor en l’Administració General de l’Estat a través de la Subdelegació del Govern a Castelló. Es tracta d’un col·lectiu que és molt professional, qualificat, lliurat, responsable i honrat, i que exerceix les seues funcions de manera escrupolosa. La mala pràctica d’alguna persona o algunes persones no poden ni deuen entelar el bon nom del treball i els serveis que es presten a tots els castellonencs des de la institució que tinc l’honor de dirigir en els últims sis anys i mitjà.

Amb les accions i decisions que he adoptat des del meu càrrec i que he anat posant en coneixement de la Policia he volgut deixar constància pública i manifesta que no tot val en l’Administració, que la llei està per a complir-se i que ningú que abuse de la confiança d’una organització pot quedar impune. He complit amb la meua obligació de gestor i servidor públic.

Els servidors públics, entre els quals ens trobem els càrrecs polítics, tenim l’obligació de vetlar pels recursos de tota la ciutadania com si foren els nostres propis. I és el que he fet en aquest cas, motiu pel qual ni podia ni he volgut mirar cap a un altre costat, assumint la meua responsabilitat institucional. La corrupció no entén de sigles ni de funcions o categories professionals. L’obligació de tots els càrrecs públics és combatre-la davant la menor sospita.

Demane que es deixe treballar a la Justícia amb llibertat i independència, perquè els fets que s’estan analitzant puguen resoldre’s com més prompte millor, en benefici dels castellonencs i el bon nom de les institucions”.

Segons les informacions publicades, els investigats, des de la Subdelegació, sol·licitaven factures amb càrrec a productes o elements de la Subdelegació, però per a ús personal. Les mateixes fonts assenyalen que l’estafa pot haver aconseguit un volum d’un milió d’euros.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací