Les obres de construcció del nou Centre d’Interpretació Etnològica de Santa Llúcia d’Alcossebre ja estan acabades

Ara es treballa en la confecció i ubicació del material didàctic i panells informatius i s'inaugurarà abans de final d’any

726

Ara es treballa en la confecció i ubicació del material didàctic i panells informatius i s’inaugurarà abans de final d’any

Actualitat Diària

Les obres de construcció del nou Centre d’Interpretació Etnològica de l’ermita de Santa Llúcia d’Alcossebre ja estan finalitzades i es treballa ara en la posada a punt dels equipaments expositius, com vitrines i expositors. També s’està ultimant tot el material didàctic i informatiu, com maquetes i plafons, així com en les peces arqueològiques que s’exposaran. L’espai expositiu es completarà amb una pantalla en què es projectarà un vídeo explicatiu.

Les obres han consistit en l’habilitació de l’edifici annex a l’ermita com a espai de recepció de visitants i exposició a través del qual conèixer els importants treballs arqueològics desenvolupats a l’ermita de Santa Llúcia. Gràcies als materials extrets, experts arqueòlegs han pogut conèixer com vivien els antics habitants de l’assentament des de l’Edat de Bronze i les diferents vicissituds viscudes al llarg de la història. A través d’aquest projecte, s’aprofita tot el potencial de l’enclavament -paisatgístic, patrimonial i històric- per a convertir-lo en un centre de recepció de visitants que permetrà fomentar un nou atractiu turístic, fet que suposa aplicar les directrius del Pla Estratègic de Turisme.

El projecte, la redacció i execució va a càrrec de l’Ajuntament d’Alcalà-Alcossebre i està inclòs en el programa operatiu FEDER de la Comunitat Valenciana, amb 50.692 euros i s’ha inclòs en la línia d’ajuts destinada a projectes locals per a la protecció, conservació o recuperació de béns del patrimoni cultural valencià.

L’Alcalde d’Alcalà-Alcossebre, Francisco Juan, que ha visitat les obres, ha recordat que “des de 1996 estem treballant per convertir l’ermita de Santa Llúcia en un referent i focus d’atracció, tant a nivell paisatgístic, amb el mirador panoràmic, com cultural ara amb aquest nou Centre d’Interpretació, que ens consolida dins el circuit d’espais arqueològics de la província “.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací