El Termet acull el dia gran de la Policia Nacional de Vila-real amb “expectatives optimistes” sobre la futura comissaria 

1285

Actualitat Diària

L’alcalde de Vila-real, José Benlloch, ha presidit aquest matí, juntament amb l’inspector cap de la Comissaria de Policia Nacional, Carlos M. García, els actes institucionals amb motiu de la festivitat dels Sants Àngels Custodis, patrons del Cos Nacional de Policia. Enfront de la formació d’agents a la plaça del Pastoret del Termet, l’alcalde i el responsable de la comissaria local s’han referit en el seu discurs a les últimes negociacions amb el Govern d’Espanya per a aconseguir unes noves instal·lacions “dignes, modernes i adaptades al segle XXI”. Unes converses, assenyalen, que obrin “expectatives més optimistes” sobre un futur acord.

“En els últims mesos, les converses amb el Govern d’Espanya sobre el futur de la comissaria local han canviat de to i les expectatives, per fi, són optimistes. El canvi d’interlocució obri bones perspectives que esperem que prompte fructifiquen en un acord definitiu”, afirma Benlloch, per a qui la nova comissaria “no és només necessària, sinó també urgent”. “Hem posat diverses opcions damunt de la taula i anem a col·laborar, com ho hem fet sempre, amb absoluta lleialtad al Govern d’Espanya per a aconseguir unes instal·lacions en condicions. Perquè no podem permetre’ns que, en un àmbit tan sensible com la seguretat ciutadana, les condicions de treball no siguen les millors”, agrega l’alcalde.

La comissaria local de Policia Nacional va entrar en servei l’1 d’octubre de 1978, fa 40 anys. Des de llavors, els agents han conegut tres ubicacions diferents i provisionals: en el carrer de Josep Ramon Batalla, a l’avinguda de Francesc Tàrrega, i l’actual, del carrer del Comte Albay. En l’actualitat, l’Ajuntament de Vila-real ha posat a la disposició del Ministeri de l’Interior quatre possibles ubicacions, incorporades a l’expedient per a la seua valoració per part dels responsables tècnics del cos.

La festivitat dels Sants Àngels Custodis ha servit també per a fer balanç de l’activitat en la comissaria de Vila-real, una de les poblacions de la Comunitat amb menors índexs de criminalitat, amb 598 infraccions penals segons les últimes dades del Ministeri de l’Interior. Els 24.988 DNI i 8.072 passaports expedits, en un servei de referència comarcal, la comunicació amb associacions locals en la lluita contra la delinqüència o la col·laboració contínua amb la Policia Local en dispositius de futbol i tot tipus d’operatius de seguretat són altres aspectes del balanç. Durant la jornada, la Policia Nacional ha lliurat les seues condecoracions anuals al Grup d’Estrangeria i Fronteres, al subinspector Miguel Grau, als policies Ángel de la Fuente i Daniel Medina i a la Fundació Caixa Rural Vila-real, reconeguda enguany com a entitat cooperadora.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací