Una nova federació promou el turisme gastronòmic i del vi per tota la Comunitat

835
Les denominacions de Castelló, Utiel-Requena i Alacant conformen la nova associació que espera impulsar les visites als cellers

Actulaitat Diària

El director general de Turisme, Josep Gisbert, ha participat en la presentació de la nova Federació de Enoturisme de la Comunitat Valenciana al costat de la presidenta de la Federació, Mercedes Menor, el vicepresident, Sergio Garrido, i la secretària, Ana Súria. La nova federació agrupa les Rutes del Vi d’Utiel-Requena, Alacant i Castelló.

Per a Gisbert, “la nova Federació reforçarà la gestió coordinada de l’oferta enoturística de la Comunitat Valenciana i facilitarà la promoció d’aquest producte turístic”.

En aquest sentit, el director general ha subratllat l’aposta de Turisme Comunitat Valenciana per impulsar el enoturisme pel seu gran valor en la vertebració territorial i la desestacionalització.

Turisme Comunitat Valenciana treballa en la promoció del enoturismo dins de l’estratègia CreaTurisme, on s’ha creat un grup de treball al costat de les rutes del vi de tota la Comunitat per a garantir la qualitat de l’oferta i plantejar iniciatives innovadores en aquest producte.

Turisme ha desenvolupat, a més, accions promocionals específiques en les fires més importants com Fitur o la World Travel Market. Així mateix, contribueix a la qualificació i la competitivitat de les empreses i els professionals cellerers oferint fòrums i jornades de formació sobre enoturisme.

Colomer destaca l’aliança amb les cambres de comerç

Per part seva, el secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha destacat que, durant aquesta legislatura “hem afermat una aliança molt sòlida en matèria de turisme amb les cambres de comerç de la Comunitat Valenciana”.

Així ho ha manifestat Francesc Colomer en la Comissió de Turisme de la Cambra d’Alacant, que s’ha celebrat en l’Institut Valencià de Tecnologies Turístiques de Benidorm.

Colomer ha ressaltat que, des de Turisme, “hem impulsat al costat de les Cambres de Comerç tres programes com el Sicted, que és fonamental per a apostar per una competitivitat de qualitat certificada, el nou programa d’acceleració d’empreses Accetur, a més dels programes d’internacionalització i accions de reposicionament en els mercats”.

El titular de Turisme Comunitat Valenciana ha ressaltat la importància que “la Cambra de Comerç d’Alacant reforci la vocació turística en el relat empresarial d’Alacant”.

A més, ha posat l’accent que “les cambres són considerades com un ens fonamental en la política turística i en la Llei de Turisme, Oci i Hospitalitat”.

Per part seva, la presidenta de la Comissió de Turisme de la Cambra d’Alacant, Gema Amor, ha ressaltat les línies de treball de la Comissió com “impulsar les aliances amb les associacions empresarials, amb les institucions i amb la Universitat”.

La Comissió que s’ha constituït celebrarà reunions itinerants per la província i tindrà dues vicepresidències, la primera serà ocupada per Nuria Montes i la segona Miguel Navarro.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací