Les famílies de l’Escultor Ortells s’assabenten de l’aluminosi per la premsa i el PP demana una solució consensuada

L’alcalde de Vila-real avança el retorn de les vacances, sol·licita prudència a l’oposició i assegura que el divendres es detallarà la situació

1916

L’edil Adrián Casabó lamenta que l’ajuntament ocultara els problemes de l’edifici a la comunitat educativa. El regidor popular ha sol·licitat aquest mateix matí a l’equip de govern l’informe tècnic sobre l’estat de l’edifici. L’alcalde avança el seu retorn de les vacances, sol·licita prudència a l’oposició i assegura que el divendres s’explicarà tota la situació al detall

Actualitat Diària/S.N.

Un diari d’àmbit provincial ha publicat hui que un problema d’aluminosi està posant en perill l’estructura del col·legi Escultor Ortells de Vila-real. Segons es publica, després de detectar aquesta alteració que suposa que el formigó perd part de la seua resistència, Ajuntament i Consell han optat per una obra d’urgència i temporal per a reforçar les instal·lacions fins que el Pla Edificant de la Generalitat, que en l’actualitat compta amb setze actuacions programades per a la ciutat, entre elles un gimnàs per a aquest centre educatiu, l’assumisca i l’escometa. L’aluminosi va ser descoberta fa uns dies en una revisió rutinària de manteniment i en un primer moment es va estudiar la possibilitat d’instal·lar barracons però la idea es va rebutjar. Es preveu que els treballs no afecten l’inici del curs escolar. 2. Adrián Casabó Martín.

La notícia ha causat una gran commoció entre la ciutadania, sobretot entre la comunitat educativa, i el Partit Popular de Vila-real ha demanat a l’equip de govern i a la Conselleria d’Educació que garantisca “per damunt de tot” la seguretat dels 435 alumnes del CEIP Escultor Ortells, després de conéixer hui per la premsa que la troballa d’aluminosi en les instal·lacions del centre educatiu obligarà al seu enderrocament. “Aquesta actuació ha de ser una prioritat i no és possible condicionar la seguretat dels xiquets al fet que la Conselleria tinga pressupost per a dur a terme aquesta obra”, ha apuntat l’edil Adrián Casabó.

El regidor popular ha sol·licitat aquest mateix matí a l’equip de govern l’informe tècnic sobre l’estat de l’edifici, al mateix temps que ha instat a l’alcalde que la solució que es prenga per a garantir la seguretat dels menors estiga “consensuada amb la comunitat educativa”.

Casabó ha lamentat que, una vegada més, els principals afectats, en aquest cas els alumnes i les seues famílies, “s’hagen hagut d’assabentar d’aquest greu problema per la premsa, amb l’alarma que això ha generat entre la comunitat educativa, i no per una comunicació formal de l’ajuntament”.  Captura de pantalla 2019-08-07 a les 17.09.59

“Entenem que la principal urgència ara ha de ser garantir la seguretat dels alumnes i els professors del centre abans que preocupar-se per un possible retard en l’inici de les classes”, ha assenyalat l’edil popular, qui ha demanat a l’equip de govern que treballe ja perquè la construcció del nou CEIP Escultor Ortells siga una realitat com més prompte millor.

L’alcalde avança el seu retorn de les vacances

L’alcalde de la localitat, José Benlloch, s’ha manifestat a través de les xarxes socials i ha demanat prudència i ha assegurat que a les famílies el que els importa és que “donem solució als seus problemes. Divendres que ve, amb totes les dades damunt la taula, s’explicarà tota la situació al detall”.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací