Europa subvenciona el 50% de les obres necessàries a Almassora

1075

Actualitat Diària

L’alcaldessa d’Almassora, Merche Galí, ha signat la sol·licitud de pagament del beneficiari (SPB) de 600.000 euros a la Unió Europea després de presentar factures per valor d’1,2 milions d’euros incloses en obres de l’Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible Integrat (EDUSI) i finançades amb fons Feder. Es tracta de la subvenció a obres ja executades en el terme municipal dins dels 10 milions d’euros que abasta el projecte europeu fins a 2022.

Les actuacions classificades en quatre blocs que sumen 1.233.911,27 euros. Estan incloses les operacions ‘Millora de la mobilitat urbana: accessibilitat per als vianants, ciclista i transport públic’ (406.710,71 euros), la ‘Recuperació, foment i promoció turística del patrimoni històric de la Vila i el Torrelló del Boverot’ (15.000 euros), la ‘Eficiència energètica en enllumenat públic’ (235.362,25 euros) i la ‘Recuperació, foment i promoció turística del patrimoni cultural del trinquet i l’adequació de la Casa de la Cultura’ (475.321,84 euros).

De fet, el Ministeri de Política Territorial, a través de la Direcció general de Cooperació Local, ha ratificat que “algunes operacions de la seua estratègia presenten un grau d’execució significatiu”, com és el cas de la implantació de llums led en la Vila o diverses fases de la remodelació del carrer Sant Jaume. Per açò, facilita als beneficiaris un procediment perquè canalitzen les seues sol·licituds de pagament de les ajudes Feder, com ha fet Galí junt als responsables d’Hisenda i Urbanisme, Santiago Agustí i Carmina Martinavarro, respectivament.

En aquest cas, el document que signa l’alcaldessa estableix el percentatge d’execució de l’operació per a demostrar el compliment de cadascuna de les operacions. La més avançada, amb un 50,97% del procés finalitzat, és el que afecta a la Casa de la Cultura, la biblioteca i el trinquet, en l’actualitat en fase de licitació, seguit per l’eficiència energètica en enllumenat públic, amb un 33,62%, i també en licitació per a la substitució d’equips antics per enllumenat sostenible.

Inspecció Feder

Per tot l’anterior, el Ministeri d’Hisenda enviarà per primera vegada a inspectors a Almassora el dia 10 de desembre per a comprovar els avanços en patrimoni cultural, com la reforma de la Casa de la Cultura, la ampliació de la biblioteca o el trinquet. A més, tots els departaments municipals han de posar a la seua disposició factures i certificats d’obra per a avalar que els processos s’han executat conforme al que es disposa per la Unió Europea.

“En aquesta auditoria demostrarem que hem complit les nostres obligacions i que Europa ja ens pot reintegrar les despeses que executem, en alguns casos abans de la concessió de les ajudes EDUSI perquè crèiem al 100% en la seua conveniència amb independència que poguérem obtenir la subvenció, com finalment aconseguim”, segons Galí.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací