Espanya cancel·la cautelarment les dosis d’AstraZeneca i posa en risc la vacunació del personal docent

1297

Actualitat Diària

El Ministeri de Sanitat ha acordat amb les autonomies que se suspengui momentàniament i de manera cautelar la vacunació de la farmacèutica britànica AstraZeneca que elabora al costat de la Universitat d’Oxford a Espanya.

La gota que ha satisfet el got ha estat la publicació d’un informe de l’Agència Europea del Medicament (EMA) en el qual recomanava cancel·lar de moment l’administració d’aquestes dosis als països de la Unió Europea. Alemanya i França han anunciat aquest mateix dilluns que també deixen d’administrar aquestes dosis.

Aquesta decisió arriba dies després que el Comitè per a l’Avaluació de Riscos en Farmacovigilància de la EMA afegís al·lèrgies greus al llistat de possibles efectes secundaris de la vacuna contra la Covid-19 fabricada per AstraZeneca.

Gairebé un milió de persones han rebut la vacuna britànica a Espanya, en concret un total de 939.534 fins a aquest dilluns.

La ministra de Sanitat, Carolina Donaries ha explicat que “la trombosi que han sofert els pacients dels casos coneguts és molt específica i molt concreta. Aquestes alertes han sorgit perquè el sistema de farmacovigilància funciona”. Segons informa el Ministeri, a Espanya s’ha identificat un cas, dels 11 que ha notificat la Unió Europea.

La directora de l’Agència Espanyola del Medicament, Maria Jesús Lamas ha explicat que “són pocs casos, 11 de moment, i s’han posat 17 milions de vacunes de AstraZeneca en el món”.

El Pla de Vacunació i el del personal docent en la Comunitat, en escac

Es tracta d’una dura garrotada per a Espanya i la Unió Europea perquè posa en escac les previsions del Pla de Vacunació, que consisteixen a tenir a un 70% de la població immunitzada durant l’estiu.

A més, la notícia ha caigut com un gerro d’aigua freda en el Consell, que avui ha iniciat la vacunació al personal docent menor de 55 anys amb aquesta vacuna en la Comunitat Valenciana i que ara es veurà obligat a posposar-ho fins a una altra ordre.

La mateixa Conselleria de Sanitat ha emès un breu comunicat en el qual ha indicat que es paralitza la vacunació amb les dosis de la farmaceútica. A la Comunitat Valenciana se li han lliurat fins a aquest dilluns un total de 181.300 dosi d’aquesta vacuna.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací