Espaitec promou les línies de finançament públic per a la innovació empresarial amb una jornada

638

Actualitat Diària

El Parc Científic i Tecnològic de la Universitat Jaume I de Castelló (Espaitec), ha celebrat la jornada «Principals instruments de finançament públic per a empreses innovadores», un esdeveniment en el qual els principals agents públics de suport a la innovació han presentat les línies de subvencions més destacades per a fomentar la innovació entre el teixit empresarial provincial.

La jornada ha sigut presentada per David Cabedo, vicerector adjunt de Transferència, Innovació i Emprenedoria de l’UJI, i Juan Antonio Bertolín, gerent de la Fundació General de l’UJI i director d’Espaitec. Tots dos han destacat la importància d’aquests instruments de finançament per a promoure la innovació, encoratjant els assistents a presentar projectes en les diferents línies existents. També han animat a la col·laboració entre empreses i grups d’investigació universitaris per a presentar projectes en cooperació, fomentant així la transferència de coneixement i tecnologia.

Javier Mínguez, cap de l’Àrea d’Empreses i Associacions de l’Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (IVACE), ha presentat durant la seua intervenció el «Pla d’I+D i innovació empresarial de l’IVACE», on s’inclouen ajudes com les següents: Createc, per a les petites empreses innovadores i de base tecnològica; PIDI, que promou la investigació industrial i desenvolupament experimental individual en PIMES; Digitalitza, programa de finançament per a donar suport a la implantació de solucions innovadores encaminades a digitalització de la PIME; Pidcop, per a la investigació industrial i desenvolupament experimental en cooperació, i InnovaProD, que dóna suport al desenvolupament i fabricació de nous productes o la millora significativa dels ja fabricats. Cal destacar que en el cas de l’IVACE moltes de les convocatòries presentades ja estan obertes i tanquen termini en els pròxims mesos.

María José Tomás, tècnica del Departament de Promoció Institucional i Cooperació Territorial del Centre per al Desenvolupament Tecnològic Industrial (CDTI), ha donat a conèixer les principals línies de finançament que el CDTI posa a la disposició de grans empreses, PIMES, organismes d’I+D, universitats i centres tecnològics.

En la seua intervenció ha destacat que durant 2019 el CDTI va mobilitzar 1.415 milions d’euros per a l’R+D+i, fent costat a més de 1.500 projectes d’R+D+i a nivell nacional. Entre les ajudes presentades destaquen programes de suport a projectes d’R+D individual o de cooperació nacional i internacional. També línies de suport com Neote o Innvierte, i programes per a fomentar la compra pública innovadora o la transferència.

Finalment, Yolanda Cárcel, cap del Servei d’Innovació en el Sector Públic i Compra Pública Innovadora de l’Agència Valenciana de la Innovació (AVI), ha presentat el conjunt de línies de la AVI per a l’enfortiment del teixit productiu autonòmic, on s’inclouen sis línies estratègiques clau: valorització de resultats d’investigació i la seua transferència a les empreses; promoció del talent; impuls a la compra pública innovadora (CPI); projectes estratègics en cooperació; consolidació de la cadena de valor empresarial i accions complementàries d’impuls i enfortiment de la innovació.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací