Es licita la ronda Sud-oest amb una inversió de 9,5 milions, la més alta de la província en els pressupostos de 2019

944

És una infraestructura demandada a Vila-real des de fa quasi tres dècades i que és primordial per al desenvolupament econòmic i industrial de la ciutat

Serà una via urbana d’altes prestacions, molt respectuosa amb el medi ambient i l’entorn i constarà d’una calçada amb dos carrils, altre de tipus ciclista i una zona verda. Així mateix, tant l’alcalde com la consellera confien que un dels principals problemes, com és l’enllaç amb N-340, serà resolt

Actualitat Diària/S.N.

Una convocatòria quasi en l’últim minut, a menys de dues hores per a acudir al camí de Miralcamp, al lloc per on transcorrerà la ronda Sud-oest, feia presagiar una bona notícia i encara que ja se sabia que en els pressupostos de 2019 hi havia una consignació de més de dotze milions, després de prop de trenta anys, com diu el refranyer, fins que no es veu, no es creu. I efectivament, així ha sigut, la Conselleria d’Obres Públiques ha anunciat la licitació de les obres amb una inversió de més de 9,5 milions d’euros i que és la més alta de la província de Castelló en els pressupostos de 2019. L’alcalde, José Benlloch, la consellera d’Obres Públiques, María José, i el director territorial, Carlos Domingo, han comparegut sota el cartell ja cobert per la vegetació i han donat detalls del procès.

DSC_8841Benlloch ha destacat que la ronda sudoest és una de les infraestructures més demandades a Vila-real. “Sembla, que després de prop de 30 anys de reivindicació a la ciutat, amb les conseqüències de no tindre-la i que han generat impacte i soroll en la ciutat, dificultats de desenvolupament i falta d’oportunitats econòmiques per a una ciutat industrial i els nostres polígons industrials i la N-340 i l’AP7, anem a tindre-la”. En 16 anys del PP només va deixar aquest cartell que hui tapen els arbres, el símbol més clar de l’abandó a la ciutat. Gràcies al Govern del Canvi ha arribat per fi a la ciutat i que suposarà un abans i un després. Agraïsc el treball de la consellera, de l’equip tècnic i del director territorial junt amb el regidor d’Urbanisme per fer realitat la ronda realitat amb un deute de més de 45 milions d’euros de la Generalitat”, manifesta . D’aquesta manera, la rúbrica materialitza el compromís adquirit per la Generalitat amb l’Ajuntament i la ciutat de Vila-real de fer realitat un projecte que va començar a gestar-se fa més de 20 anys per a la circumval·lació urbana i la connexió viària estratègica en la comarca.

La consellera ha destacat els tres anys i mig de col·laboració institucional entre l’Ajuntament i la Conselleria. “Es publicarà en els propers dies en el Diari Oficial de la Unió Europea i s’obrirà un període d’informació f8e2a4e0-4e65-423c-a06e-ee5d306bf059pública, tal com dicta la llei. “El PP només va ser capaç de posar un cartell que hui dia tapa l’arbre i que és simptomàtic de la seua gestió en lloc d’executar la infraestructura i posar-al en marxa. És una gran notícia per al municipi de Vila-real i per al seu veïnat, que tant han lluitat encapçalats pel seu alcalde, José Benlloch en aquesta reivindicació justa d’una obra necessària en un municipi amb una potencialitat econòmica i industrial evident. “La ronda serà un eix fonamental per a millorar la competitivitat del municipi i la província, també per reduir la contaminació acústica i ambiental. Nosaltres no venim a vendre fum sinó realitats; a passar del cartell a la infraestructura”, apunta i afig que es tracta d’una actuació que, a més, eliminarà el pas de tràfic pesat pels carrers, millorarà la seguretat i disminuirà el soroll i la contaminació. Per açò, Salvador ha reiterat “l’aposta ferma de la Generalitat per la Ronda Sud-oest, un projecte que l’anterior Govern valencià va tenir paralitzat més de nou anys i que ara l’actual Consell va a fer realitat per a poder donar solució a la deficient connectivitat i accessibilitat que té el sector ceràmic de Vila-real, un dels pols industrials més importants de la Comunitat i millorar la seua competitivitat i productivitat”.

licitació ronda sud-oest6Després de la seua publicació en el DOUE, el projecte, la major inversió prevista en la província en els pressupostos de l’any que ve, iniciarà un període d’exposició pública de 55 dies, previ a la seua adjudicació i inici dels treballs d’execució. La ronda constarà de dos carrils, dissenyats d’alta capacitat per al trànsit pesat però també integrats en l’entorn, amb arbrat i carril per a ciclistes i vianants. Benlloch ha subratllat la transparència del procés, amb el compliment de totes les fases, com dicta la llei, i el fet de tindre els diners consignats, “fet que no ha de passar desapercebut, perquè abans no ocorri”. Així mateix, tant l’alcalde com la consellera confien que un dels principals problemes, com és l’enllaç amb N-340, serà solventat, “tenint en compte que en Catalunya s’ha fet amb infraestructures vials similars i sobretot perquè tenim interlocutors més sensibles en el nou Govern”.

Millora de la connectivitat

DSC_8835

Actualment, el sector ceràmic es reparteix en dos eixos industrials situats en l’entorn a la N-340 i en la carretera CV-20 Onda Vila-real, la connexió s’efectua per l’antiga ronda urbana de la població provocant mala eficiència logística i seriosos problemes ambientals i de seguretat vial en les zones residencials afectades.

Per açò, aquest problema se solucionarà mitjançant la ronda urbana que s’iniciarà en la rotonda d’intersecció amb el carrer Antiga Carretera de Viver al Port de Borriana (l’entrada a Vila-real des de la CV-10 i l’eix que la uneix amb la propera població d’Onda).

licitació ronda sud-oest5Els criteris de disseny de la ronda són els d’una via urbana. La seua secció transversal es conforma amb una calçada de dos carrils i sengles bandes d’integració ambiental arborades en els marges. El ferm s’ha projectat per a tràfics pesats. Un carril bici discorrerà integrat en aquesta zona en tota la longitud de l’obra.

Per a Salvador, l’actual Govern valencià ha demostrat que “compleix amb els seus compromisos amb obres que portaven paralitzades molts anys per la ineficient planificació i gestió de l’anterior govern”, unes obres que “són necessàries per a millorar la qualitat de vida dels veïns i augmentar la seguretat i la connectivitat perquè les nostres empreses siguen més competitives”, ha indicat.

Tant la consellera com l’alcalde s’han mostrat cauts i no han volgut donar cap informació respecte als terminis. “La notícia hui és que s’ha licitat la infraestructura i és evident que després de la licitació, les empreses es presentaran i es farà l’adjudicació”.

Compromís aplaudeix el treball del Govern del Botànic per a avançar la licitació de la ronda Sud-oest

El grup municipal de Compromís per Vila-real ha felicitat al Govern del Botànic després de certificar-se la signatura de la resolució per la qual es licita el projecte de la ronda Sud-oest, que d’aquesta manera fa un pas més per a convertir-se en una realitat.

El portaveu adjunt de la coalició, Josep Pasqual Sancho, ha destacat que aquesta infraestructura, que comptarà amb una inversió de més de 9,5 milions d’euros, és “imprescindible per a la nostra ciutat” i recorda que “l’esperem fa 20 anys”.

Sancho, que ha visitat la zona per on transcorrerà el vial juntament amb l’edil de Compromís Santi Cortells i altres companys de l’equip de govern, agraeix la gestió realitzada pel Consell del Botànic, “que ara sí ens escolta i compleix”.

Tot i que assegura que “ens haguera agradat que estiguera abans, la veritat és que és una infraestructura important a nivell estratègic, industrial i de connexió amb la resta de la comarca, però també a nivell mediambiental, ja que no solament evitarà el trànsit pesant i la perillositat dins del nucli urbà, sinó també la contaminació acústica i les molèsties que la seua inexistència generen ara mateix”.

El grup municipal de Compromís per Vila-real espera que la ronda -que comptarà amb un carril cicle-peatonal en la línia d’impulsar els desplaçaments saludables- puga estar en funcionament “al més aviat”, tot i que para açò hauran d’iniciar-se les obres, que començaran poc després dels 55 dies d’exposició pública. “En qualsevol cas i encara que sabem que tot costa, estem satisfets i convençuts que prompte donarà servei a la nostra ciutat i als conductors i per fi podrem dir que un govern de progrés s’ha fet càrrec del que un altre govern desastrós va obviar durant molts anys”, conclou.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací