Els Reis Mags arribaran a Nules amb tren i per tercer any els menuts podran parlar amb ells per videoconferència

915

L’Ajuntament reparteix polseres perquè persones amb Tea que no facen cua en les atraccions

Actualitat Diària

L’Ajuntament de Nules ha presentat hui les principals novetats que inclou la cavalcada de Reis d’enguany assenyalant com a la més destacada l’arribada dels Reis Mags d’Orient a Nules amb tren.

A més, també participen per primera vegada membres de l’associació ESTEM, el gegant de Nules anomenat Gilabert juntament als cabuts a càrrec de l’Associació Cultural la Corretjola, i la Banda Jove de l’Associació Artística Nulense, “després de molts anys la banda torna a formar part de la cavalcada de Reis de la nostra població”, matisa la regidora de Tradicions, Susana Tusón. IMG_2026

Per altra banda, hi participen també com cada any l’alumnat de quart de primària dels col·legis de Nules, els xiquets i les xiquetes de la parròquia de sant Bartomeu i sant Jaume amb l’escenificació del Betlem i hi col·laboren comerços i empreses locals.

No obstant això, des de Monitors, empresa adjudicatària encarregada de l’organització de la cavalcada, s’assenyala que “l’animació va a ser molt vistosa i plena de sorpreses al voltant de la figura d’Aladdin principalment. La cavalcada contarà amb cinc espectaculars carrosses, també hi haurà a la plaça una il·luminació especial a càrrec d’una empresa de Nules. Tot per a fomentar aquest acte amb tanta tradició a Nules”, comenta José Adsuara, en representació de l’empresa Monitors.

Així doncs, els Reis Mags d’Orient arribaran a l’estació de Nules el dia 5 de gener a les 17.30 hores per a participar en la cavalcada que començarà a les 18.30 hores pel recorregut tradicional amb començament a l’avinguda de la Constitució i finalització a la plaça Major.

Els dies 2, 3 i 4 de gener en horari d’11 a 13.30 i de 17.30 a 19.30 hores tindrà lloc a la plaça Major la Fira de Reis amb activitats i atraccions per als més menuts. Divendres 3 i dissabte 4 de gener el patge reial estarà a Nules i a Mascarell per a rebre les cartes dels xiquets i les xiquetes d’aquestes localitats.

Reis Mags per videoconferència

Per tercer any consecutiu els xiquets i les xiquetes de la població de Nules podran parlar amb els Reis Mags per videoconferència, gràcies a l’adhesió de l’Ajuntament al projecte anomenat Los Reyes Magos TV “Ilusión Colectiva”  de l’Associació Cultural LP que té la col·laboració de l’ONG Infancia Sin Fronteras.

“Volem que els xiquets i les xiquetes de Nules comptem amb aquesta oportunitat  amb la qual es pretén incrementar la il·lusió dels nostres xiquets per a aquestes dates tan especials i en concret per l’arribada dels Reis Mags d’Orient. Volem aprofitar l’era tecnològica per a apropar els Reis Mags als xiquets i a les xiquetes i impulsar així les nostres tradicions”, explica l’alcalde de Nules, David García.

Les persones interessades en participar han de sol·licitar una videoconferència en el Rei Mag que vulguem tenen que demanar un codi al registre d’entrada de l’ajuntament.

IMG_2089Cal recordar que Nules va ser el primer municipi de la Comunitat Valenciana en adherir-se a aquest projecte.

Aquest any les persones amb Trastorn de l’Espectre Autista (TEA) podran gaudir de les activitats i atraccions de la programació Nadal a la Plaça, per aquest motiu l’Ajuntament de Nules adaptarà la tradicional fira nadalenca diumenge 29 de desembre.

“Les atraccions funcionaran sense música i llums decoratives per a que els xiquets i les xiquetes amb TEA puguen gaudir d’una jornada festiva”, comenta la regidora d’Infància, Rosa Ventura.

Així doncs, per a que tot transcòrrega de la millor manera possible l’Ajuntament de Nules ha repartit polseres per a que les persones d’aquest col·lectiu puguen participar de cadascuna de les atraccions sense problemes.

Cal recordar que les activitats i atraccions de Nadal a la plaça són gratuïtes i es poden visitar a la plaça Major de la localitat els dies 27, 28 i 29 de desembre en horari d’11 a 13.30 hores i de 17.30 a 19.30 hores.    

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací