Els ‘Premis Turisme Comunitat Valenciana 2019′ també premiaran al ‘Turista Responsable’

1223

Actualitat Diària

Turisme Comunitat Valenciana ha llançat la nova convocatòria de ‘Premis Turisme Comunitat Valenciana 2019′ que reconeixen el treball realitzat durant l’any passat d’empreses, institucions o persones en favor del desenvolupament del turisme en la Comunitat.

El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha destacat que “aquesta nova convocatòria recull una nova modalitat, el Premi al Turista Responsable“.

Colomer ha explicat que aquesta nova categoria “està dirigida a posar en valor a qui, durant la seua estada en 2019 en la Comunitat Valenciana, s’haja distingit per promoure una interacció respectuosa entre l’experiència turística realitzada i la protecció dels elements naturals, culturals i socials vinculats a la comunitat local en la qual aquesta s’ha desenvolupat”.

D’aquesta manera, els Premis de Turisme contemplen en aquesta nova edició sis modalitats diferents: ‘A la trajectòria turística’, ‘A la investigació i innovació en turisme’, ‘A la promoció i comunicació turística’, ‘Al turisme sostenible’, ‘Al turisme inclusiu i responsable’ i la nova categoria de ‘Al turista responsable’.

Francesc Colomer ha ressaltat que “les diferents modalitats dels premis estan alineades, quant als mèrits a acreditar pels candidats que concórreguen a cadascuna d’elles, amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible que impulsa Nacions Unides i amb els quals estem plenament compromesos des de Turisme CV”.

Els Premis de Turisme 2019 valoraran diferents mèrits segons les diferents categories. Així, en la categoria ‘A la trajectòria turística’ es reconeix l’esforç i la dedicació al llarg dels anys en el desenvolupament d’iniciatives empresarials o dinamització de productes turístics o destinacions.

En la categoria ‘A la investigació i innovació en turisme’ es premien projectes d’investigació o innovació que comporten un increment de la competitivitat del sector turístic.

En la modalitat ‘A la promoció i comunicació turística’ es reconeix les accions o campanyes de comunicació noves i/o que ressalten valors diferencials de les destinacions i incrementen el flux turístic.

El Premi ‘Al turisme sostenible’ reconeix les actuacions turístiques que aporten un desenvolupament positiu per al creixement econòmic sostenible, la generació d’ocupació i reducció de pobresa, l’ús eficient de recursos i la protecció del medi ambient i el foment dels valors culturals i la diversitat del patrimoni.

En la modalitat ‘Al turisme inclusiu’ es reconeix qui haja contribuït a l’accessibilitat en tots els components del sector turístic, partint de la base que l’accessibilitat integral millora la qualitat de l’oferta turística i li dóna un valor afegit.

El premi ‘Al turisme inclusiu i responsable’ s’atorga a qui contribueix significativament a la millora de l’accessibilitat en tant que permet gaudir l’oferta turística a totes les persones, inclosos els turistes amb diversitat funcional. També es valoren les iniciatives que desenvolupen el Codi Ètic del Turisme Valencià implantant accions de responsabilitat social empresarial o corporativa.

Presentació de candidatures

Les candidatures hauran de presentar-se fins al pròxim 15 de maig de 2020 emplenant l’imprés oficial normalitzat, disponible en la web.

Pot presentar candidatura qualsevol persona, empresa, entitat o institució, pública o privada, espanyola o estrangera. La candidatura la podrà presentar en el seu propi nom o en favor d’un tercer al qual es considera mereixedor del reconeixement pel seu treball en favor del turisme.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací