Els Premis Ciutat de Castelló 2020 celebraran la seua gala d’entrega el 3 de setembre al Menador Espai Cultural

848

L’acte es va suspendre el passat abril per l’alerta sanitària i reconeix huit professionals de l’art, humanitats i ciència

Actualitat Diària

La Regidoria de Cultura de Castelló ultima els detalls de l’acte de lliurament dels Premis Ciutat de Castelló 2020, el qual se celebrarà el pròxim 3 de setembre al Menador Espai Cultural després de ser cancel·lat el passat mes d’abril per la alerta sanitària. La trobada servirà per reconèixer les trajectòries de huit professionals de les arts, les humanitats i la ciència.

“Vivim uns temps en què aquestes disciplines s’han reconegut de manera generalitzada com a essencials i, alhora, han estat perjudicades per la crisi econòmica derivada de la sanitària”, ha assegurat la regidora de Cultura, Verònica Ruiz, per a qui aquests guardons són “una eina més per a donar valor, rellevància i visibilitat al treball de totes les persones que han estat distingides en aquesta edició tan especials dels Premis Ciutat de Castelló”.

L’acte de lliurament dels premis serà el primer esdeveniment institucional i cultural presencial d’ençà de l’inici de la crisi sanitària. És per això que l’organització treballa per garantir que es compleixen totes les mesures sanitàries i que el públic assistent (l’aforament està limitat a 60 persones) coneix el protocol.

Així doncs, entre els noms destacats del palmarès estan el de l’artista castellonenc Francisco Rangel, reconegut amb el Premi d’Arts Plàstiques per la composició ‘El somni d’Adan’. En la categoria de teatre l’obra ‘Errantes’ li ha valgut el premi a l’autora Begoña Tena.

D’altra banda, el Premi d’Humanitats ha recaigut sobre Víctor Vilanova, pel seu treball ‘El proyecto educatiuvo de la Segunda República en las comarcas de Castelló. La depuración del Magisterio’. El Premi de Literatura Infantil Tombatossals ha estat per a María Goretti pel conte ‘Super mia!”. En el terreny musical, el Premi Excel·lència Musical Guitarrista Manuel Babiloni serà atorgat al compositor Ramón Paús.

El Premi per la Pau ha estat concedit a l’activista Fathuma Ahmed, per la seua trajectòria personal demostrada durant anys en la lluita contra l’ablació genital femenina i a favor de l’empoderament de la dona. Finalment el Premi Vicent Pau Serra i Fortuño d’Investigació Etnològica ha estat per a Reis Llòria i Sergi Selma, autors de l’obra ‘Aprenem del passat, eduquem en el futur. El patrimoni Etnològic de Castelló de la Plana’.

Presentació de les obres guanyadores al 2019

L’acte del pròxim dijous inclourà la presentació de les obres guanyadores del Premi Ciutat de Castelló de l’any 2019. Així, Josi Alvarado donarà a conéixer la peça teatral ‘El manual de la señora de la limpieza’, Roger Ferrando (guanyador en la categoria d’Humanitats) presentarà ‘Les gelades en la taronja a Castelló de la Plana’ i Enric Sorribes farà el mateix amb l’obra resultant de la seua investigació etnològica, ‘Torres humanes a Castelló i les seues comarques’.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací