Els Pelegrins de Les Useres demanaran pluja en la seua rogació

305

Recorreran les muntanyes entre els municipis en un trajecte de 35 quilòmetres

Actualitat Diària

Les Useres celebra demà divendres i el dissabte una nova edició dels Pelegrins de Les Useres, tradició religiosa que és una de les principals senyes d’identitat i orgull per a la localitat. La peregrinació de Les Useres a Sant Joan de Penyagolosa va ser declarada Bé d’Interés Cultural Immaterial el dia 29 d’abril de 2016.

Els orígens de la romeria es remunten al segle XIV. Es tracta d’una penitència silenciosa en la qual participen tretze homes del poble que peregrinen 70 quilòmetres, els d’anada i volta al santuari de Sant Joan de Penyagolosa, a més de les persones que decideixen acompanyar-los en aquest camí per l’interior de Castelló.

Els 13 pelegrins

La llista dels 13 homes que realitzaran el camí ha quedat configurada de la següent manera: Carles Valls Escrig, de 37 anys; Vicente García Pallarés, de 32 anys; David Tirado Bellés, de 42 anys; Alejandro Cabrera Eugenio, de 37 anys; Diego Expósito Escrig, de 28 anys; David Aicart Dolz, de 27 anys; Alberto Marco Oquendo, de 38 anys; Sergio Casino Paricio, de 45 anys; Hugo Herrero de Líban, de 22 anys; Michael Morcillo Rovira, de 23 anys; Juan José Miralles Portal, de 37 anys; Marcel Cervera Albalate, de 23 anys; i Juan Carlos Martí Gual, de 52 anys.

L’edat mitjana dels pelegrins d’aquesta edició és de 34 anys. Tots ells s’han inscrit de manera voluntària i amb el consentiment dels propietaris de l’habitatge que els dona dret a fer-ho, sent enguany l’extracció de candidats al carrer Sant Cristòfor de Les Useres.

Durant la primera jornada, els pelegrins recorreran les muntanyes entre Les Useres i l’ermita de Sant Joan del Penyagolosa en un trajecte de 35 quilòmetres. Durant el camí pregaran per aigua, aquest any més que mai a causa de la sequera, però també per la bona collita i per la pau.

El dissabte al matí es realitza la cerimònia del Perdó en el santuari de Sant Joan, en la qual el guia en representació de Jesucrist els demanarà perdó per a rememorar allò que els avantpassats van transmetre de pares a fills al llarg dels segles. Després, iniciaran la volta cap a les Useres, on arribaran a la nit i completaran el recorregut de 70 quilòmetres.

La peregrinació hora a hora

El programa dels pelegrins durant aquestes dues jornades començarà aquest divendres a les 7 hores amb la missa de pelegrins en la parròquia de la Transfiguració del Senyor de les Useres, a les 8 hores serà l’eixida dels pelegrins de l’església.

A les 12 hores serà l’arribada a Sant Miquel dels Torrecelles i a les 15.15 hores es produirà l’eixida de Sant Miquel dels Torrecelles i a les 18.30 hores es produirà l’arribada en la Font dels Possos a Xodos. A les 19.15 hores serà l’eixida de la Font dels Possos i a les 21 hores està prevista l’arribada al Santuari de Sant Joan de Penyagolosa.

El dissabte, 29 d’abril, la marxa començarà a les 9 hores amb la missa de pelegrins en el Santuari de Sant Joan de Penyagolosa i a les 13 hores serà l’eixida de la peregrinació des de Sant Joan de Penyagolosa per a arribar a les 15 hores a Xodos i a les 21.30 hores a Les Useres.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací