Els grups municipals de Vila-real renuncien a la meitat de l’assignació i la destinen al ‘renaixement’ de la ciutat

553

Actualitat Diària

Els grups municipals de l’Ajuntament de Vila-real renuncien a la meitat de l’assignació que els correspon per a aquest 2020, una quantitat econòmica que es destinarà a noves accions per a la reactivació de la ciutat en el marc del Pacte local pel renaixement de Vila-real. Complint amb el compromís que van adquirir tots els partits polítics amb representació en el consistori, durant aquests dies estan procedint a formalitzar la renúncia d’aquesta part de les assignacions als sis grups municipals (PSPV, PP, Compromís, Ciutadans, Unides Podem i Vox), que ascendeix a un total de 39.300 euros. Així, aquests diners ingressaran en un compte de Tresoreria de l’Ajuntament per a, posteriorment, “aprovar en el Ple la corresponent modificació de crèdit i assignar-lo al fons dedicat al Pacte local pel renaixement de Vila-real”, segons ha explicat l’alcalde, José Benlloch.

El primer edil ha tornat a agrair a tots els partits la sintonia i voluntat de consens per aprovar iniciatives que contribuïsquen a la reactivació econòmica i social de la ciutat. De fet, el Pacte local pel renaixement de Vila-real ha acordat ja prop d’una quinzena de mesures per valor de prop de 500.000 euros repartides en els àmbits sanitari, econòmic i social. En matèria sanitària, s’ha consensuat l’adquisició de material per al banc de màscares i altres elements de protecció amb els quals proveir a les instal·lacions i empleats municipals així com la realització de test ràpids de detecció de COVID-19 als treballadors municipals de manera progressiva. En l’àmbit econòmic s’han aprovat importants mesures com la targeta Fem poble Vila-real per a bonificar el consum en el comerç i els serveis locals; també la creació d’un registre d’iniciatives culturals i esportives que ajuden a dinamitzar la ciutat; la campanya de suport al sector de l’oci nocturn Queda’t de festa al poble; incrementar la dotació per al fòrum d’ocupació i oportunitats laborals Ocupa’t; la promoció de fires i accions de dinamització comercial i l’adquisició de bons del pàrquing de la plaça Major perquè el comerç puga repartir-los entre els seus clients.

Des del punt de vista social, el Pacte local pel renaixement ha donat suport al pla de cuina solidària, el reforç de personal per al departament de Serveis Socials i un paquet d’ajudes per a les iniciatives d’escoles d’estiu promogudes per escoles infantils, empreses o entitats de la ciutat que ajuden a la conciliació familiar aquest estiu.

Reunió amb les entitats socials

Tots els partits han estat d’acord així mateix a incrementar l’aportació a les entitats socials del municipi que, en aliança amb l’Ajuntament, treballen pels més vulnerables i que en aquesta crisi estan desenvolupant un paper fonamental: Càritas, Creu Roja, Joventut Antoniana i Sant Vicent de Paúl. Precisament aquesta vesprada la taula del Pacte local pel renaixement es reuneix, presidida per l’alcalde, José Benlloch, i representants dels grups polítics. A la reunió s’ha convidat als responsables d’aquestes quatre entitats per a escoltar les seues propostes i necessitats en aquest moment. Els partits van acordar incrementar en un total de 40.000 euros els convenis anuals que manté l’Ajuntament amb aquestes quatre entitats, no obstant això la reunió de hui servirà per a escoltar a aquests col·lectius i conéixer si aquesta quantitat és suficient o si és necessari un augment encara major dels convenis a causa de la situació de crisi actual derivada de la pandèmia.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací