Els gegants de Vila-real ixen per primera vegada ‘de festa’ i ballaran amb els veïns per La Vila acompanyats de la ‘Vakalenta’

1027

Actualitat Diària

Els gegants de Vila-real eixiran per primera vegada ‘de festa’ durant la setmana d’actes en honor a la Mare de Déu de Gràcia. Acompanyats per la xaranga Vakalenta, Pasqualet i Marigracieta eixiran a ballar pel recinte de la vila en una nova iniciativa amb la qual la Colla Gegantera i la Regidoria de Tradicions volen implicar encara més aquestes figures en les festes patronals. L’activitat Gegants de festa se celebrarà dimarts 4 de setembre, a partir de les 20.15 hores des de la plaça Major.

“Des que vam recuperar la figura dels gegants, fa ja cinc anys, Pasqualet, Marigracieta, Jaumet i Pinella tenen una forta presència en els principals actes de festes, però ens faltava una activitat de caràcter més lúdic perquè els nostres gegants pogueren ballar amb els veïns en un ambient festiu”, assenyala el regidor de Tradicions, Santi Cortells, qui destaca que l’objectiu de Gegants de festa és “implicar més els gegants en les festes de Vila-real”. Amb aquesta mateixa finalitat, el recorregut dels gegants i la xaranga pel recinte de la vila es completarà amb el repartiment de 400 xapes amb la imatge dels gegants, dissenyades per Carlos Chiva, membre de la Colla Gegantera.

A més de Gegants de festa, els quatre gegants de la ciutat estaran presents en els principals actes de les festes de la Mare de Déu de Gràcia, des de la Crida i Obertura de la Festa del divendres fins a l’ofrena i processó de tornada de la imatge de la patrona, diumenge 9 de setembre. Marigracieta, Pasqualet, Jaumet i Pinella tampoc faltaran a la recepció i ofrena a la Mare de Déu de Gràcia, divendres 1 de setembre, la processó després de la missa solemne del diumenge 2 i la Trobada de Gràcies i bessons, dimarts 4. “Amb Gegants de festa, incorporem una activitat més lúdica a l’agenda dels gegants en les festes patronals en una iniciativa experimental que, en funció dels resultats i la resposta ciutadana, podrem instaurar o ampliar en pròximes edicions”, conclou Cortells.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací