Els camins del Millars danyats per les pluges comencen a ser adequats per part dels Bombers de Castelló

578

Els serveis municipals han detectat huit punts en els quals les pluges i la crescuda del riu han afectat la consolidació dels vials

Actualitat Diària

El Consorci Provincial de Bombers de Castelló ha iniciat hui l’adequació de camins del Paisatge Protegit de la Desembocadura del Riu Millars, tal com va sol·licitar l’alcaldessa d’Almassora i presidenta del consorci, Merche Galí, la setmana passada. L’actuació permetrà posar a punt els camins deteriorats per les intenses pluges registrades durant els mesos d’hivern i primavera.

Les passades pluges del mes d’abril i la posterior crescuda extraordinària del cabal del riu i de la Rambla de la Vídua han deteriorat determinats trams dels camins que voregen el Millars. En concret, els serveis municipals d’Almassora han detectat huit punts en els quals les pluges i la crescuda del riu han afectat la consolidació dels vials, per la qual cosa els efectius de Bombers treballen des de hui en aqueixes millores amb maquinària pròpia del consorci.

En concret es tracta de 150 metres en un tram existent sota el pont de la N-340, prop de 300 metres sota el pont del tren, el camí del Marjalet–La Cossa que creua d’Almassora a Borriana (850 metres) i el Pas de la Pila, via de connexió entre Almassora i Vila-real (221 metres). L’actuació dels bombers del consorci provincial també inclou la reparació d’un sot de grans dimensions per l’enfonsament en la pista central, a 50 metres del camí del Marjalet cap a l’est.

El llistat d’intervencions fa referència, a més, a la solera de formigó que travessa el riu a 20 metres del pont del tren, el meandre del Termet de Vila-real i el camí d’accés al jaciment del Torrelló, en el terme municipal d’Almassora.

Tal com ha sol·licitat el Consorci del Millars, “fa falta una intervenció de manteniment dels camins ja existents, tornar a regularitzar el terreny i rasantejar-los”. El document també assenyala que la Confederació Hidrogràfica del Xúquer no exigeix tramitar una autorització per a operacions de manteniment.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací