Els antics pobladors del Millars protagonistes del seté documental de la série sobre el paratge protegit

664

Actualitat Diària

El Consorci gestor del Paisatge Protegit de la Desembocadura del riu Millars format pels Ajuntaments d’Almassora, Borriana, Vila-real, la Diputació de Castelló i la Generalitat Valenciana presenta el seté capítol de la sèrie documental sobre els valors ecològics, paisatgístics, històrics i hidrològics del curs baix del riu més important de la província de Castelló. La setena entrega titulada “Els antics pobladors del Millars”, fa un viatge en el temps per a descobrir la idiosincràsia, la cultura, l’art i les construccions de les antigues civilitzacions que ocupaven les dues ribes del riu Millars en el seu tram baix, concretament en els límits del Paisatge Protegit, des de l’autovia CV 10 fins a la Mediterrània. L’espectador en els 6 minuts de durada del documental comprovarà l’extraordinària riquesa arqueològica del riu Millars en un tram molt curt de vora 14 quilòmetres. La primera parada es fa al jaciment del Torrelló del Boverot, al terme d’Almassora. Es tracta d’un poblat iber de l’època del Bronze valencià, del 1200 aC. A uns 3 quilòmetres de la desembocadura del riu Millars es fa una visita a un dels jaciments arqueològics més importants de la Comunitat Valenciana: Vinarragell, al terme de Borriana. És el primer on es van descobrir estructures i ceràmiques fenícies. El capítol també recorda el desaparegut jaciment de Vilafilomena al terme de Vila-real i la característica única de les nombroses balmes i covatxes que hi ha les parets del Millars, un lloc on segons els arqueòlegs podrien trobar-se nombroses sorpreses.

Jaciment de Vinarragell de Borriana-min12 capítols per a promocionar el Paisatge Protegit de la Desembocadura del riu Millars

Aquesta sèrie que torna a oferir el Consorci del Paisatge Protegit de la Desembocadura del riu Millars a conseqüència de l’estat d’alarma per la crisi del coronavirus està formada per 12 capítols de 6 minuts de durada cadascun. Són emesos amb una periodicitat setmanal a través del Facebook, el canal de YouTube i de la pàgina web del Consorci riu Millars: www.consorciriumillars.com. També es poden veure en les pàgines webs i el Facebook dels Ajuntaments d’Almassora, Borriana, Vila-real, la Diputació de Castelló i la Generalitat Valenciana. Es tracta d’una sèrie documental transmèdia que permet la seua visualització des de qualsevol plataforma capaç de reproduir vídeos. El Consorci del Paisatge Protegit de la Desembocadura del riu Millars pretén com a objectiu final donar a conèixer a la societat castellonenca i a la resta de ciutadans de la Comunitat Valenciana els valors ambientals, socials i històrics d’un riu tremendament generós anomenat Millars que aporta riquesa paisatgística, històrica, arqueològica, ambiental i agroalimentària a la província de Castelló. Fins ara s’han emès 6 capítols titulats: “El riu Millars, de Gúdar a la Plana”, “El Paisatge Protegit de la Desembocadura del riu Millars”, “A cagar al riu!”, “Volant pel Millars”, “Les aus de la desembocadura del riu Millars” i “El Millars: l’artèria vital de la Plana”. Tots estan disponibles a la pàgina web del Consorci riu Millars, al Facebook i també al canal de YouTube.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací