Els alcaldes del PP lamenten que PSOE i Compromís consolidin el tasazo d’escombraries

500

Actualitat Diària

Els ajuntaments del Partit Popular representats en el Consorci de Residus Palància Belcaire han reivindicat avui polítiques alternatives al tasazo d’escombraries que PSOE i Compromís consoliden en els pressupostos de 2022. Així ho han transmès en el ple celebrat en la tarda d’avui dijous, convocat per a aprovar uns comptes, les del pròxim exercici, en les quals el PP s’ha abstingut.

“S’està perpetuant la pujada de taxes a la qual sempre ens hem oposat. Perquè creiem que hi ha polítiques alternatives que l’esquerra es nega a aplicar”, afirma Carmen Climent, vicepresidenta tercera i alcaldessa de Sogorb.

Cal assenyalar que des que el Consorci Palància Belcaire ha passat ha estar controlat per la coalició PSOE-Compromís, l’import abonat per habitatge per la taxa de reciclatge s’han incrementat en un 27%. No obstant això, aquest desproporcionat augment no ha estat el més elevat perquè, sense anar més lluny, la taxa pagada pel tractament de les escombraries d’un bar de 250 metres s’ha duplicat, passant de 310,50 euros a 634,64 euros. No és l’únic cas alarmant, ja que per a autoserveis, l’import per a un local de 420 metres es va multiplicar per 7, passant de 496,80 euros a 4.363,15 euros.

“Si bé durant el present exercici no es planteja una nova pujada de les taxes”, tal com explica Carmen Climent, representant dels populars, “es podria haver aplicat un altre tipus de gestió que evités aquesta pujada tan exagerada de la taxa”. Circumstància, detalla la vicepresidenta tercera del Consorci, “per la qual no podem donar per bo el tasazo amb el qual es castiga els ciutadans”.

Climent ha reivindicat la seva aposta “per l’increment dels percentatges de residus reciclats”, així com ha posat en valor la utilitat de la planta de Algimia, construïda pel Partit Popular, “que avui és model de planta de tractament no sols en la Comunitat Valenciana, sinó també a Espanya”.

Finalment, ha recordat la portaveu dels populars, la imminent implantació de l’impost sobre residus anunciat pel Govern de Pedro Sánchez. Un càstig fiscal que pot traduir-se en 900.000 euros més de càrregues per al Consorci Palància Belcaire i que encara no és clar a qui repercutirà. No obstant això, tal com ha assenyalat l’alcalde de Moncofa, Wences Alós Valls, membre del consorci, “al final aquest nou càstig fiscal sortirà de la butxaca dels ciutadans, als qui l’esquerra té acostumats a penalitzar”.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací