El vídeo mapping i el concert de Jonatan Penalba marquen l’agenda del cap de setmana a Morella

776

Actualitat Diària

Aquesta vesprada a les 20.30 hores, la recent restaurada Porta dels Apòstols de la Basílica Arxiprestal de Santa Maria la Major de Morella es tornarà a il·luminar d’una manera especial. Així, el vídeo mapping que va sorprendre a morellanes, morellans i visitants al mes d’agost es projectarà sobre la façana de l’església per a tornar a viure aquest espectacle únic de música i llums, el qual interactua amb els elements d’un dels principals monuments de la ciutat.

La 1a Tinent d’Alcalde, Judit García, ha destacat que “el vídeo mapping de la Porta dels Apòstols és un espectacle de música i imatges projectades en aquesta façana que interactuen amb els seus elements d’una forma espectacular”. L’edil ha recordat que “aquest es va poder veure per primera vegada al mes d’agost quan es va presentar la recent restauració de la Porta dels Apòstols amb molta acceptació, de manera que en la programació de Nadal creem que molta gent tant de la ciutat com vinguts de fora tindran l’oportunitat de veure’l”. Judit ha aprofitat per a “convidar i animar a tots i totes a veure el vídeo mapping de la Porta dels Apòstols aquesta vesprada”.

Cal recordar que durant els anys 2018 i 2019 s’ha restaurat la Porta dels Apòstols de la Basílica Arxiprestal de Morella. Així, l’obra es va separar en dues fases, la primera de les quals va tractar de netejar tota la façana i la segona va estar més centrada en el treball amb els pigments de la policromia de la porta en general i específicament del timpà. A més, en l’estudi previ es van utilitzar les tècniques més avançades per a escanejar la façana sencera en tres dimensions, la qual cosa mostra la complexitat d’aquest projecte. Finalment, l’Institut Valencià de Conservació, Restauració i Investigació (IVCR+I) va rebre la Menció Especial del Jurat d’Europa Nostra pel projecte d’Estudis previs i investigació de la metodologia d’intervenció de la Portada dels Apòstols de l’Església Arxiprestal de Santa Maria la Major de Morella com un excel·lent exemple de la investigació prèvia de la conservació de la pedra policromada.

Jonatan Penalba i Rascanya actuaran al Teatre Municipal
El circuit de la música valenciana organitzat per l’Institut Valencià de Cultura (IVC) Sonora oferirà el dissabte el concert de Jonatan Penalba i Rascanya al Teatre Municipal de Morella. Aquest espectacle tindrà lloc el dissabte a les 19.30 hores, en el qual el cantador oferirà l’últim concert de la gira de presentació del disc De soca-rel i Rascanya convidarà al públic a ballar al ritme de guitarres, guitarrons, acordions i dolçaines amb el seu espectacle.

A més d’aquestes, les activitats culturals i festives no s’aturen a Morella. Així, aquesta vesprada es projectarà la pel·lícula El rey león al Teatre Municipal de Morella a les 17.00 hores. El diumenge 29 de desembre tindrà lloc el concert de Nadal de la Rondalla de Morella a les 18.00 hores al Teatre Municipal i el dilluns 30 de desembre actuarà Capella de Ministrers a la Basílica Arxiprestal amb Música de Nadal del Renaixement a les 20.00 hores.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací