El vial del Tram en l’avinguda Barcelona i el Ribalta i la parada del Fanal tenen una inversió de 481.000 euros

587

Un ‘carril’ reversible donarà pas a les unitats que circulen en tots dos sentits, els arbres seran replantats

El regidor d’Urbanisme, Rafa Simó, confirmava aquest matí que les obres de remodelació de l’avinguda Barcelona responen al projecte per a dinamitzar el recorregut del Tram a Castelló entre Passeig Morella i El Fanal i la creació d’una nova parada en la plaça de la Independència. El projecte té una inversió de 481.000 euros, finançats per la Conselleria i l’Ajuntament. Comporta l’ampliació de la calçada deAvBarcelona i Passeig Ribalta per a crear un carril reversible de circulació reservada per on circularan els Tram en tots dos sentits. Els arbres seran trasplantats.

Esperanza Molina/ Actualitat Diària

Serà perquè l’anunci es va realitzar en plena precampanya electoral del 26M, o perquè el devessall d’anuncis i assoliments realitzats per aquells dies sobrepassaven la capacitat de memòria de molts veïns, entre ells els de l’avinguda Barcelona. Però la veritat és que les obres que ahir alarmaven als habitants de la zona oest venien ja anunciades des del passat 6 de maig per molta sorpresa que generen ara.

Tal com confirmava el regidor d’Urbanisme, Rafa Simó, i va recollir Castellón Información, la millora en el recorregut del Tram per a augmentar la seua freqüència i crear una nova parada, van ser presentades per la llavors consellera d’Urbanisme, Mª José Salvador, i per l’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, en una trobada en el qual es va parlar del transport públic de Castelló.

Les obres que comencen ara haurien d’haver-se iniciat en ple mes de maig, és cert, però el projecte que es desenvolupa ara és aquell que es presentava el 6 de maig.

Es tracta d’una iniciativa que se centra en la remodelació de l’avinguda Barcelona, entre l’encreuament de Passeig Morella i Cardenal Costa, en la vorera oest, i el Passeig Ribalta, parells, entre avinguda Barcelona i el Fanal perquè puguen albergar un carril de via reservada per a ús exclusiu d el Tram.

D’aquesta manera es guanyarà temps per a afegir la tan promesa parada en El Fanal sense introduir retards en la totalitat del seu recorregut.

Tal com va explicar en el seu moment Salvador: la iniciativa contempla també l’adequació d’un carril reservat i reversible per al Tram, al costat del PasseigRibalta, entre la Plaça de la Independència i l’avinguda Barcelona. La inversió en l’actuació ascendeix aproximadament a 481.000 euros (276.000 euros de la Generalitat i 205.000 euros de l’Ajuntament). Les obres tindran una duració d’uns tres mesos en què totes dues administracions hauran de coordinar-se a la perfecció.

Descripció del projecte

Descripció del projecte realitzada per Mª José Salvador durant la seua presentació: “Per a dur a terme aquesta millora del transport públic a la ciutat de Castelló està previst desenvolupar diverses actuacions. La primera d’elles serà un carril del Tram reservat d’una amplària de tres metres en tot el seu traçat, circulant en tots els casos al costat de la vorera en el marge dret de la calçada, excepte en el Passeig Ribalta Parells, on es projecta al marge esquerre de la circulació i el carril serà de doble sentit per al Tram d’anada i volta.

Un altre aspecte important serà la remodelació de la vorera nord de la Plaça de la Independència, ampliant-se a sis metres, per a la instal·lació allí de la nova parada del Tram

En la Plaça La Independència, s’eliminarà semaforización i la circulació de vehicles funcionarà com una glorieta.

Finalment, l’actuació contempla el desdoblament del carril del Tram en l’avinguda Barcelona, dotant d’un carril per sentit de circulació.

El conjunt de l’obra civil serà executat per la Conselleria d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori, mentre que l’Ajuntament de Castelló es farà càrrec de la semaforització”.

És cert que les obres ara poden sorprendre una mica, reconeixia Rafa Simó, però el projecte, va dir, està aprovat, es va exposar al públic, i suposarà una millora notable per al transport públic en aquesta línia que creua la ciutat entre l’UJI i el Grau.

Un altre inconvenient que és el que ha despertat la inquietud dels veïns, són l’eliminació d’aparcaments i la desaparició dels plataners, que segons ha afirmat Simó, seran replantats en altres punts de la ciutat.

La Generalitat habilitarà una parada del TRAM de Castelló en El Fanal i les obres començaran la setmana vinent.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací