El Teatre Principal de Castelló acull l’òpera ‘L’isola disabitata’ de la mà de l’IVC i les Arts

523
Valencia, 10-02-2021 Ensayo de la ópera, L’ISOLA DISABITATA, del compositor Manuel García en Les Arts.

Actualitat Diària

Per segon any consecutiu, les Arts viatja a Castelló per a oferir un espectacle operístic per a ampliar la presència a la capital de la Plana conjuntament amb accions ja consolidades com els recitals del Centre de Perfeccionament al Museu de Belles Arts i els concerts de l’Orquestra de la Comunitat Valenciana a l’Auditori.

El delegat de l’IVC a Castelló, Alfonso Ribes, ha assenyalat que “tenim una gran oportunitat de gaudir d’una òpera que arriba amb el segell de qualitat de les Arts de València que referma el nostre objectiu d’omplir el Principal de Castelló d’espectacles i obres de primer nivell”.

El director artístic del Palau de les Arts, Jesús Iglesias Noriega, ha destacat que “Les Arts, com a teatre autonòmic, està compromés a fer arribar la seua activitat a tot el territori i Castelló és un enclavament fonamental. Per això, enfortim cada any la nostra col·laboració, que a més d’aquesta representació de l’òpera de Manuel García, inclou les propostes simfòniques de la més alta qualitat de l’Orquestra de la Comunitat Valenciana i els recitals del Centre de Perfeccionament al Belles Arts”.

‘L’isola disabitata’ és una òpera de cambra -amb llibret del poeta Pietro Metastasio- concebuda per a quatre cantants i acompanyament pianístic que l’autor, Manuel García, va compondre en 1831, un any abans de morir. L’acció es desenvolupa en una illa deserta on Gernando ha portat la seua esposa, Costanza, i la seua germana, Silvia, per a refugiar-se. Una nit, mentre dormen, Gernando és segrestat per uns pirates. Les dues dones queden abandonades a la seua sort en aquell lloc.

El director d’escena, Emilio Sagi, dirigeix aquest muntatge del Teatre Arriaga de Bilbao en coproducció amb el Teatre de la Maestranza de Sevilla, amb escenografia de Daniel Bianco, vestuari de Pepa Ojanguren i il·luminació d’Albert Faura.

Els artistes del Centre de Perfeccionament de les Arts formen l’equip artístic de la producció. Amb el pianista Carlos Sanchis en l’acompanyament musical, Larisa Stefan (Costanza), Evgeniya Khomutova (Silvia), Jorge Franco (Gernando), Oleh Lebedyev i Max Hochmuth (Enrico) interpreten aquesta òpera d’un sol acte i d’1 hora i 30 minuts de duració.

Òpera de saló

El director de l’òpera, Emilio Sagi, ha recordat que Manuel García va compondre aquesta obra en els seus últims anys de vida. L’obra forma part del cicle d’òperes de saló que el tenor sevillà va deixar escrites durant el període que va estar al capdavant de la seua respectada escola de cant a París.

La partitura comporta una gran dificultat per als cantants, amb pàgines de gran intensitat, “àries que recorden Bellini, Donizetti o Rossini, els duos del baríton i la ‘mezzo’ o una introducció musical amb aparences de gran obertura” remarca Sagi.

L’escenografia dissenyada per Daniel Bianco planteja un canvi de la vegetació i les roques per cadires, “que són un element quotidià”, mentre que Pepa Ojanguren proposa un vestuari net i senzill, inspirat en la moda ‘adlib’ eivissenca.

Les entrades per a aquesta representació tenen un preu de 3 a 16 euros, però es pot obtindre descomptes gràcies a ‘Entrada i +’. Cal recordar que, quan es visita el Museu de Belles Arts de Castelló o l’EACC, s’obté un tiquet que permet comprar, a les taquilles del Teatre Principal de Castelló o a l’Auditori i el Palau de Congressos de Castelló, entrades per als espectacles amb un descompte de fins al 50 %.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací