El PP exigeix l’obertura immediata de centres esportius a persones amb prescripció mèdica

448

Actualitat Diària

El PP ha exigit l’autorització de l’obertura immediata dels centres esportius per a les persones que el necessitin per prescripció mèdica.

El portaveu d’esports del Grup Popular en Les Corts, Luis Martínez, ha assenyalat que “s’ha de permetre l’assistència a centres esportius per a rebre serveis esportius desenvolupats per preparadors físics sota prescripció facultativa com ja es fa en altres autonomies”.

“A la Comunitat Valenciana, hi ha milers d’usuaris que necessiten de l’activitat física per prescripció mèdica, i que seguiran sense tenir accés a aquests serveis malgrat que el sector esportiu fins i tot ha elaborat un protocol per a poder habilitar aquests serveis”.

Per a Martínez, “hi ha una descoordinació i falta d’informació del Consell cap a les federacions i clubs esportius. L’anunci que no poden obrir en els pròxims dies és una nova maçada per a un sector que agonitza i que no saben a què atenir-se, desconcertats davant els continus canvis de criteri respecte a la pràctica esportiva. No hi ha cap mena d’interlocució amb l’administració i hi ha falta d’informació a les federacions i clubs esportius”.

Luis Martínez ha assenyalat que “les restriccions i no deixar-los obrir en els pròxims quinze dies com a mínim és una cacicada que no està avalada per informes tècnics. Des del PP exigim a Puig que deixi de criminalitzar i demonitzar al sector dels centres esportius. La desescalada és un nou cop a un sector que ha demostrat que la seva activitat és un sinònim de salut, tant física com mental”.

En aquest sentit, Luis Martínez ha explicat que “només el 0,28% dels contagis ha estat en instal·lacions esportives per això demanem l’autorització de l’obertura de centres esportius per a les persones que per prescripció mèdica necessiti de cures esportives. Hi ha un 30% d’usuaris que acudeixen per motius de salut. Això és una exigència no un capritx”.

“L’obertura dels gimnasos -ha continuat- no significa que augmenti el nombre de contagis. De fet, el pic de contagis a partir de la segona quinzena de gener va ocórrer mentre els gimnasos estaven tancats. L’extensió de la pandèmia no es frena tancant els centres esportius. Es prevé amb més test, més garbellats massius i més rastrejadors, no tancant les instal·lacions esportives ni amb improvisació i deixadesa en la gestió”.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací