El Senat aprova una moció del PSPV per estendre la banda ampla a zones rurals

477

Actualitat Diària

El Senat ha aprovat per unanimitat una moció del Grup Socialista per a estendre la xarxa de banda ampla a les zones rurals i amb menys població del territori nacional que patixen un major dèficit de connectivitat. Tal com explica la vicepresidenta del PSPV-PSOE de la província de Castelló i senadora, Ana Edo, esta mesura “pretén reduir la bretxa digital que patixen actualment molts municipis de les comarques de l’interior i que la pandèmia ha evidenciat molt més”.

Edo apunta que “l’emergència sanitària que estem vivint ha accelerat la transformació digital i, en este sentit, el partit socialista aposta per continuar treballant per a facilitar els recursos necessaris amb el clar i decisiu objectiu que ningú es quede enrere”.

La vicepresidenta provincial ha destacat que l’accés a internet “també és una qüestió de justícia social pel seu potencial en la modernització de l’economia, l’impuls a la recuperació econòmica i la creació d’ocupació”. “Estos aspectes, amb els quals la pandèmia ens ha posat cara a cara, són una ferramenta determinant que pot facilitar la permanència als pobles més xicotets, ajudant també a superar el repte demogràfic”, ha afegit Edo.

La senadora socialista per Castelló assenyala que “l’oportunitat digital” ha d’arribar a tots els territoris, per a reduir la bretxa entre les grans ciutats i el medi rural.

Per tot això, la proposta del Grup Socialista aposta per posar en marxa una convocatòria del programa d’Extensió de Banda Ampla (PEBA) complementària a la ja realitzada el juliol de 2020, amb l’objectiu de desenvolupar projectes d’extensió de banda ampla a les províncies en les quals no es van presentar propostes que compliren amb els requisits establits en l’última convocatòria.

Cal assenyalar que la Diputació de Castelló també està treballant per a impulsar un projecte de gran envergadura perquè, a través dels fons de la Unió Europea assignats a Espanya, tots els pobles de la província puguen disposar d’un servei d’Internet de molt alta velocitat.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací