El preu de l’enèrgia puja més d’un 500% en un any

515

Actualitat Diària

A AEGE elaboram setmanalment un “Baròmetre energètic”, que detalla l’evolució del cost de l’energia elèctrica d’EAGE mostra els preus del mercat elèctric spot ia termini, tant nacional com dels principals mercats elèctrics europeus, així com l’evolució del preu d’altres segments rellevants a la factura elèctrica final pagada pels consumidors industrials, com els serveis d’ajust, els pagaments per capacitat i el servei d’interrompibilitat.

A més, trobaràs els preus dels principals commodities del sector energètic, com el preu del barril de Brent, del carbó API#2, del mercat de gas natural de referència a Europa (TTF) o dels drets d?emissió de CO2, tots ells components que influeixen més o menys en el preu final del mercat elèctric.

Per a la indústria electrointensiva, la indústria dels productes bàsics, els preus de l’energia elèctrica són un assumpte vital ja que l’electricitat arriba a representar el 50% dels nostres costos de producció.

Pel que fa a la present actualització del Baròmetre corresponent al mes de març de 2022, en relació amb el mercat elèctric espanyol es destaca el següent:El preu mitjà del mercat diari del mes de març ha estat de 283,30 €/MWh, un 523,4% superior al preu mitjà del març del 2021. Aquest preu ha estat un 12,4% superior al d’Alemanya i un 4 % inferior al de França. Pel que fa al febrer del 2022, el preu mitjà del març ha estat un 41,5% superior.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací