La crisi energètica del sector ceràmic i la guerra obliguen a suspendre Cevisama

557

Actualitat Diària

No ha pogut ser. La greu crisi que travessa el sector ceràmic ha portat a Fira València a posposar el certamen internacional de ceràmica i bany, *Cevisama, previst del 13 al 17 de juny, i convocar la seva pròxima convocatòria del 27 de febrer al 3 de març de 2023. La decisió ha estat adoptada per la institució firal després de la reunió extraordinària del comitè organitzador celebrada aquest matí.

Cevisama, que ja va haver d’ajornar la seva habitual cita de febrer degut a la sisena ona de la pandèmia provocada pel Covid-19, posposa ara l’edició de juny per la crítica situació que travessa el seu pilar expositiu, la indústria ceràmica, que s’enfronta a un escenari de gran incertesa i conseqüències impredictibles després de la invasió russa d’Ucraïna.

I és que la guerra ha empitjorat la crisi energètica que venen sofrint les empreses ceràmiques des de mitjan any passat. De fet, l’esclat del conflicte bèl·lic ha provocat una escalada insostenible dels preus del gas i el sector, una indústria *gasintesiva, s’enfronta ja a aturs de producció i ajustos laborals en forma de regulacions temporals d’ocupació (ERTO).

A l’inassumible cost energètic, cal sumar altres factors que compliquen encara més la crisi sectorial: els problemes de proveïment d’argiles, la majoria procedien d’Ucraïna, i l’encariment generalitzat d’altres matèries primeres, així com dels costos logístics. La indústria ceràmica, a més, ha perdut el mercat rus -que va ocupar el lloc 12è entre els principals destins de la ceràmica espanyola l’any passat-.

En aquest context, i malgrat que la demanda estava responent de forma molt positiva, ja que el preregistre de visitants era un 25% superior al d’anteriors edicions, l’aparador comercial ha anat perdent força fins al punt de no ser prou atractiu com per a celebrar la fira.

“Situació d’emergència”

“Lamentem els problemes que aquest nou ajornament pugui causar, però estem parlant d’una situació d’emergència i sobrevinguda que no ens permet organitzar el gran retrobament que tant anhelem. No podem celebrar una *Cevisama de mínims. I no podem, ni volem, defraudar als visitants professionals que rebem cada any de tot el món”, assegura Carmen Álvarez, directora de *Cevisama.

Així les coses, el comitè organitzador ha aprovat celebrar la següent edició de *Cevisama del 27 de febrer al 3 de març de 2023. *Cevisama tornarà d’aquesta manera al seu tram tradicional del calendari, en el primer trimestre de l’any, com a primera fira comercial de l’exercici i moment idoni per a presentar novetats.

Fira València s’ha compromès, amb el suport de la Conselleria de *Economia, a fer un esforç inversor de cara a la pròxima edició amb un objectiu doble: d’una banda, fer un salt qualitatiu en l’oferta i els continguts i, per un altre, garantir l’assistència a *Cevisama 2023 de totes les signatures referents en el poder de compra i prescripció nacional i internacional.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací