El president Puig i la Ministra Ribera visiten les instal·lacions de Power Electronics

856

Actualitat Diària

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha visitat, al costat de la vicepresidenta quarta i ministra per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic, Teresa Ribera, les instal·lacions de Power Electronics, empresa que lidera l’Aliança Valenciana per a les Bateries, una iniciativa de col·laboració públic-privada que, tal com ha assegurat el cap del Consell, és “clau” per a convertir a la Comunitat Valenciana en referent en la transició a una mobilitat sostenible.

El president ha recordat que aquest “ambiciós” i “il·lusionant” projecte, en el qual participen 23 empreses i que opta a rebre finançament dels fons europeus Next Generation, pretén desenvolupar i implantar en la Comunitat una gigafactoria de bateries de liti i un centre de recerca, dins de l’objectiu de “incorporar més recursos en favor de les energies netes, renovables i sostenibles”.

Puig ha destacat el “lideratge” en aquest àmbit de Power Electronics i el seu caràcter pioner a l’hora d’apostar per la transició energètica, així com la seva col·laboració en una època “difícil” com l’actual, marcada per la crisi sanitària de la COVID-19, en la qual ha estat fonamental la col·laboració d’aquesta empresa, que ha participat en el fabricació de respiradors fets en la Comunitat Valenciana.

Teresa Ribera ha anunciat durant la visita l’ampliació en 20 milions d’euros dels fons del programa MOVES II per a les comunitats autònomes que ja han compromès el 100% del seu pressupost en la línia relativa a adquisició de vehicles elèctrics. Aquest és el cas de la Comunitat Valenciana, que rebrà 4 milions addicionals als 10,6 que ja havia rebut i executat com a ajudes a la compra de vehicles elèctrics.

En la visita han participat també el conseller d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafael Climent, i la consellera d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica, Mireia Mollà.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací