La Comunitat és de les autonomies amb menor percentatge de defuncions en centres de majors

422

Actualitat Diària

La pandèmia de la COVID-19 ha sacsejat les residències de persones majors de tota Espanya i la Comunitat Valenciana, amb una elevada esperança de vida i un 20% de població amb més de 64 anys, no ha estat una excepció. Ara bé, la valenciana és una de les autonomies amb menor percentatge de defuncions i contagis en residències respecte dels valors totals.

Així, les residències de persones majors de la Comunitat Valenciana han registrat des de l’inici de la pandèmia el 29% del total de defuncions notificades, d’acord amb l’últim informe del Ministeri de Sanitat (actualitzat aquest dimarts) i els nous casos reportats per cada autonomia. Aquest percentatge està molt allunyat dels registrats a Catalunya, on la Generalitat porta un recompte propi superior al del Ministeri i eleva les defuncions en centres de majors a més de vuit de cada 10 (en concret, 82%), o Madrid (36%).

Les xifres, a més, situen a la Comunitat Valenciana entre les autonomies amb dades més esperançadores, només millorada per Canàries (12%), Múrcia i Andalusia, on les defuncions de residents de centres de persones majors ronden el 23-24% del total, i País Basc (27%).

Si es relacionen les xifres de mortalitat amb la de contagis, l’última setmana de febrer, el nombre de majors interns en residències de la Comunitat Valenciana amb diagnòstic confirmat de COVID-19 era 10.018 i, d’elles, 1.951 van morir. Això suposa que el 19% de les persones residents que van contreure la infecció no van aconseguir superar-la.

Es tracta d’una taxa molt inferior a la de Catalunya (49%) i tres punts per sota de la d’Andalusia (22%). De fet, la letalitat en les residències de persones majors de la Comunitat és de les més baixes del país, al costat de les del País Basc, Balears, Galícia, Cantàbria i Melilla (que també estan per sota del 20%).

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací