Compromís demana al Govern que pose data a la construcció dels nous accessos a l’AP-7

519
grau reclama ap7 gratuita per al 2019

Actualitat Diària

Més de 2 anys després de l’alliberament de l’AP7, el Govern central encara no ha plantejat els treballs de construcció dels nous accessos, com ara els d’Alcalà de Xivert, Almenara, Tavernes de la Valldigna, Gata de Gorgos i Calp, tal com es va comprometre, per aquesta raó, des de Compromís s’ha exigit al Ministre de Foment, José Luis Ábalos, un calendari d’actuació que establisca els terminis de treball i que complisca el punt de l’acord d’investidura que demanava un informe de mobilitat per dur a terme aquestos accessos.

En eixe sentit, Compromís reivindica el Document per a la Millora de la Connectivitat de l’AP7 que la Conselleria de Política Territorial va treballar de manera consensuada amb els pobles afectats com a punt de partida per recentrar les necessitats i evitar infraestructures innecessàries, que tenen un cost molt elevat i impliquen una afecció en el territori que es podria evitar amb alternatives com aquestes.

El portaveu de Compromís al Congrés, Joan Baldoví, assegura que “aquesta és una reclamació justa i necessària per a garantir la seguretat de les veïnes i els veïns dels municipis on creuen les carreteres de l’N-332 i l’N-340, com és el cas d’Oliva o Bellreguard, i descongestionar molts dels trams d’aquestes vies que alberguen alguns dels punts negres més mortals de tot l’Estat espanyol, com és el cas d’Alcalà de Xivert”.

Per la seua banda la diputada a les Corts Valencianes i portaveu a la comissió d’Infraestructures, Belén Bachero, ha assegurat que “la lliberalització de l’AP-7 va ser una fita històrica per al País Valencià després d’anys de lluita de Compromís, però el govern de l’Estat no pot deixar-ho a mitges, cal que investigue la viabilitat dels accessos i que els pose en marxa”.

El portaveu de Compromís al Senat, Carles Mulet, ha incidit en la importància de comptar amb uns accesos dignes per a millorar els xicotets polígons que poden ser vitals per diversificar l’economia de molts pobles. “Aquest via ha estat històricament una barrera per a molts termes municipals, on s’han eliminat les millors terres de conreu per veure passar vehicles que no han deixat cap benefici directe. Fins i tot quan havien d’accedir a ella els veïns, havien de fer prou quilòmetres a altres municipis. Ara és el moment de compensar-los i fer justícia i que aquest vial siga un eix vertebrador. No poden continuar havent-hi pobles relegats i doblement castigats”.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací