El pont del Riu Sec entre la carretera de l’Alcora i la UJi entrarà en servei el primer trimestre de 2019

1138

L’alcaldessa ha afirmat que les obres van amb avançament i que s’està executant un 17% dels projectes Edusi

El Pont sobre el riu Sec, que unirà la carretera de l’Alcora amb el *Raval Universitari ha guanyat en terminis i es barreja que puga entrar en servei durant el primer trimestre de 2019. Així ho ha afirmat l’alcaldessa de Castelló, que ha visitat les obres. Marque afirma que també s’ha avançat sobre la gestió de Fons *Edusi, de manera que ja s’està executant el 17%, i més de 3,5 milions d’euros.

Esperanza Molina/ Actualitat Informació
L’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, ha visitat aquest matí les obres del pont sobre el Rio Seco, que enllaçarà la carretera de l’Alcora amb el *Raval Universitari mitjançant la prolongació del carrer Jesús Martí Martín.

La visita s’ha realitzat un any després que es presentara el projecte. Des de llavors la zona ja ha sigut objecte de canvis i el paisatge es transforma progressivament.
Segons ha manifestat l’alcaldessa, les obres porten cert avançament sobre els terminis inicials, de manera que el nou pas sobre el llit del riu podrà entrar en servei en el primer trimestre de 2019, tal com es va anunciar durant la presentació, l’any passat.

És la primera inversió que va començar a gestar-se amb càrrec als Fons Edusi, que contemplen una inversió total de 20 milions d’euros, dels quals el 50% arribarà dels Fons Europeus i l’altre 40% procedeix dels recursos municipals.

Les obres del riu Sec es van adjudicar per un import d’1.559.058 euros sobre una parcel·la l’adquisició de la qual va costar 440.000 euros.
El pont es recolza sobre dos pilars situats a cada marge del riu amb una llum de pas o obertura –distancia entre pilars- de 40 metres de longitud sobre el jaç, tindrà una amplària de 13 metres i una altura sobre el riu de 6 metres. En la seua part més funcional, comptarà amb un carril bici, connexió per als vianants a través de vorera i dos carrils per a tràfic rodat, un per cada sentit de circulació, que s’acompanyaran de mesures d’ordenació del tràfic per a afavorir la prioritat del pas de residents i impedir que es convertisca en una ruta d’accés directe a la Universitat.

Quant a la part més urbanística, s’han projectat pèrgoles per a dotar al pont d’àrees d’ombra, zones de ajardinament, enllumenat i un mirador sobre la ribera del riu Sec, que l’Ajuntament de Castelló, va anunciar en el seu moment el regidor d’Urbanisme Rafa Simó, pretén convertir en un eix vertebrador ambiental i ciclopeatonal.

Les obres afectaran implicarà l’ampliació de la rotonda en l’encreuament de l’avinguda de l’Alcora amb la Quadra Saboner.

En la seua visita, l’alcaldessa de Castelló s’ha mostrat contenta pel desenvolupament de les obres i ha apuntat que ja s’està executant un 17% dels Fons *Edusi, la qual cosa significa que Castelló porta cert avantatge sobre altres municipis que també van accedir a aquestes ajudes.

Els 3,4milions que s’executen en aquests moments inclouen: la construcció del Pont sobre el Riu Sec i ampliació de la Rotonda de l’avinguda l’Alcora, per un import de 1559.058 euros. La Construcció de nous trams de carril bici per a comunicar la Ciutat del Transport, Casalduch i Gran Via, per import de 814.000 euros. Millora d’Accessibilitat de 17 parades de transport urbà, per import de 290.000 euros. Assistència tècnica Comunicació i Publicitat Edusi Castelló: 400.000 euros. I Assistència tècnica Gestió *Edusi Castelló: 400.000 euros.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací