El Ple de Vila-real aprova l’expedient per incorporar 837.000 euros i complementar les partides de les regidories

645

L’Ajuntament ha garantit el pagament de les obligacions urbanístiques del PP per un import de 516.000 euros dels anys 1995, 2002 i 2005

Actualitat Diària

El Ple de l’Ajuntament de Vila-real ha aprovat hui l’expedient de suplement de crèdit per a incorporar 837.000 euros de romanents de 2019 i complementar les partides de les regidories per a finalitzar l’any, després de totes les despeses imprevistes per la crisi de la Covid-19. Aquesta incorporació de romanents ha pogut aprovar-se amb els informes precisament perquè també en la sessió de hui s’ha garantit el pagament de les últimes obligacions urbanístiques heretades de l’etapa del PP en forma de resolucions del jurat d’expropiació per import de 516.000 euros, que es remunten a projectes dels anys 1995, 2002 i 2005.

El regidor d’Economia, Xus Madrigal, ha explicat que la incorporació de romanents permetrà “garantir que les regidories puguen finalitzar un any en què hem hagut d’afrontar un escenari imprevist i canviant per la crisi sanitària i en el qual la nostra màxima prioritat ha sigut donar resposta a les necessitats de la ciutadania i ajudar a reactivar l’economia”.

Respecte a l’expedient per a pagar les resolucions urbanístiques heretades de l’etapa del PP, Madrigal ha destacat que “una vegada més hem hagut de retardar o ajornar projectes per a fer front a l’urbanisme del PP sense incrementar l’endeutament”, ja que part dels 516.000 euros es pagaran amb la partida que estava prevista per a la reforma de l’edifici dels antics jutjats.

Així mateix, la sessió també ha desbloquejat altres dues modificacions de crèdit en resoldre les al·legacions presentades, dues d’elles per sindicats, donant així llum verda de manera definitiva als 500.000 euros per a les accions consensuades per tots els grups polítics en el Pacte local pel renaixement de Vila-real; també es desbloquegen més de 900.000 euros destinats a sufragar pagaments pendents a ONG, part de les obres de millora dels polígons industrials, o l’autobús urbà gratuït, entre altres.

Madrigal ha explicat que les al·legacions presentades pels dos sindicats es desestimen, entre altres coses, perquè “donem resposta també en aquest ple a les seues reclamacions, amb l’aplicació de l’increment en les retribucions del 2%, tal com va aprovar el Govern, amb caràcter retroactiu des de gener de 2020”. Un increment salarial que s’ha aprovat per unanimitat i que suposa 359.000 euros de cost per a les arques municipals.

Comunitat Islàmica

D’altra banda, el Ple també ha aprovat el conveni urbanístic amb la Comunitat Islàmica per al Diàleg i la Integració per a la permuta d’un solar amb l’objectiu de fer possible la construcció d’una rotonda en l’encreuament entre el Camí Les Voltes i l’avinguda Bèlgica. El regidor de Territori, Emilio M. Obiol, ha apuntat que “la modificació urbanística compta amb tots els informes favorables i no altera l’equilibri dotacional de zones verdes; al contrari, després d’aquesta modificació la zona verda del barri augmenta”.

Renúncia Compromís

En la sessió també s’ha fet efectiva la renúncia del fins ara portaveu de Compromís, Josep Pasqual Sancho, a qui l’alcalde, José Benlloch, ha agraït el seu treball a l’Ajuntament, tant en la passada legislatura com regidor de l’equip de govern, com en l’actual, en l’oposició. Maria Fajardo serà la nova portaveu del grup municipal de Compromís.

Assumptes aprovats

Altres assumptes aprovats en el plenari han sigut el requisit lingüístic per a la plaça de sotssecretaria municipal; la pròrroga del contracte de gestió de servei d’aigua potable; o la bonificació del 95% de l’IBI al Club de Tennis per tractar-se d’una instal·lació en la qual es desenvolupa una activitat d’especial interés i utilitat municipal ja que el Servei Municipal d’Esports fa ús d’aquestes instal·lacions per a la pràctica d’esports de raqueta.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací