El Pla d’Inclusió i Cohesió Social de Vila-real suma les propostes de tècnics i polítics en un nou taller participatiu

997

Actualitat Diària

El Pla d’Inclusió i Cohesió Social, que prepara la Regidoria de Serveis Socials, segueix avançant amb nous tallers participatius. En aquesta ocasió, després de les primeres sessions amb entitats socials i ciutadanes, el programa ha reunit a representants tècnics i polítics per a analitzar el diagnòstic de la situació social en la ciutat, detectar les necessitats i reunir propostes.

El Pla d’Inclusió i Cohesió Social, per al qual s’ha aconseguit una ajuda de 12.000 euros de la Generalitat, parteix d’un diagnòstic previ realitzat per una empresa especialitzada sobre la base de l’anàlisi en profunditat de fonts estadístiques i entrevistes personals. Aquest document inicial es va remetre amb anterioritat a tècnics i representants polítics vinculats amb els àmbits d’actuació del pla. Després d’una presentació inicial, els participants –una dotzena-, han pogut incorporar les seues pròpies reflexions. Entre altres qüestions, el taller tècnic ha posat l’accent en qüestions com l’increment de la pobresa, la necessitat de polítiques innovadores i actives en matèria d’habitatge, l’agilitació de tràmits i coordinació entre administracions o el canvi de model d’atenció social per a fer prevaldre la intervenció i la prevenció enfront de l’assistencialisme.

“El Pla d’inclusió va a ser un document molt important per a orientar les polítiques dels Serveis Socials municipals, conéixer millor la realitat i articular respostes més eficaces per a millorar la vida de les persones, que és, com sempre, el nostre principal objectiu. Per açò, vull agrair la resposta i la participació en el taller dels tècnics assistents i del portaveu de Ciutadans, Domingo Vicent, que també es va sumar a la jornada. En un tema tan rellevant i delicat com és l’atenció social, sumar forces és un deure de tots”, valora el regidor de Serveis Socials, Álvaro Escorihuela.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací