El Patronat Provincial elevarà a 885.000 euros les subvencions en 2020 per a potenciar el producte turístic de Castelló

602

Actualitat Diària

“Reforçar el suport als municipis, buscar nous productes turístics i potenciar el turisme gastronòmic a través de la marca Castelló Ruta del Sabor són tres dels grans reptes de la Diputació per a aquest 2020, tal com ha destacat hui el president de la institució”, José Martí, després de presidir el Consell Plenari del Patronat Provincial de Turisme.

José Martí, acompanyat per la diputada de turisme i vicepresidenta del Consell Plenari, Virginia Martí, ha destacat en aquest sentit la “gran aposta de la nova Diputació pel turisme, “que ha de ser un dels eixos vertebradors de les nostres comarques pel gran potencial de creació de riquesa que ofereix». I, de nou, ha insistit en un full de ruta que ha d’incidir en el turisme de muntanya i de cultura, en la innovació i en nous segments de demanda, com el cicloturisme, el senderisme o el turisme gastronòmic, sense oblidar per descomptat mai una de la nostra referències com és el turisme de platja».

Tot això ha quedat avalat hui per un Consell Plenari del Patronat Provincial de Turisme que ha donat el vistiplau a subvencions per valor de 885.000€ per a l’exercici 2020. Els programes aprovats, com ha explicat la diputada provincial, Virginia Martí, “suposen un reforç superior a l’11% respecte a 2019, amb especial èmfasi en la creació de producte turístic, al que es destinen un total de 400.000 euros”.

Així, l’organisme ha aprovat les bases reguladores d’unes línies d’ajudes que, principalment, beneficiaran als ajuntaments i entitats locals de la província, als qui van dirigits un total de 665.000 €, el 75% del total.

Entre les principals novetats, destaca l’ampliació i adequació a les necessitats dels ajuntaments de les subvencions per a la contractació dels serveis d’informadors i guies turístics per part dels consistori municipals, que s’augmenta en 30.000 euros.

D’altra banda, sobreïx la creació de tres línies, per valor de 200.000 euros per a l’impuls del turisme gastronòmic i la marca Castelló Ruta de Sabor per part dels diferents agents implicats en el projecte, ja siga productors com a empreses certificades amb la marca, com a associacions sense ànim de lucre o ajuntaments. L’objectiu en aquest sentit és desenvolupar esdeveniments gastronòmics i de promoció que posen en valor els productes de la marca Castelló Ruta de Sabor.

Segons Virginia Martí, “que entre els requisits d’aquests programes s’exigisca la participació d’almenys un 50% d’empreses certificades a Castelló Ruta de Sabor ajudarà a prestigiar un marca i un projecte que estava patint un estancament en els últims anys”. De fet, amb aquest pas “estem atenent una reivindicació traslladada pels propis participants en el club de producte”, afig la diputada, qui avança a més que en el futur s’augmentarà aquesta exigència de manera gradual.

Grans esdeveniments d’impacte turístic

D’altra banda, en el marc de la creació i la difusió de l’oferta turística provincial, s’ha obert una nova línia de 100.000 euros dirigida a incentivar l’organització de grans esdeveniments d’impacte turístic per part dels ajuntaments. Aquesta línia se suma a l’executada en 2019 i dirigida a les entitats sectorials sense ànim de lucre.

A marge de mantindre les subvencions per a Festes d’Interés Turístic de la província, la principal novetat ha sigut l’aprovació d’una modificació de crèdit per a ampliar la col·laboració econòmica amb la Fundació Universitat Empresa de l’UJI en el marc de l’organització del seu Congrés Internacional de Turisme, que enguany celebrarà la seua XXIII edició.

Finalment, en la diputada de Turisme ha informat sobre els resultats de les diferents campanyes i accions de promoció que s’han desenvolupat pel Patronat a Londres, Marsella i Viena a fi de promoure les noves connexions aèries de la província amb aquestes tres destinacions europeus.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací