El nou Nissan Qashqai ofereix un disseny d’avantguarda i el confort d’alta gamma

637

Actualitat Diària

Connectat, còmode i dominant, l’habitacle del nou Nissan Qashqai suposa un nou estàndard en el segment gràcies a la seva sensació d’alta qualitat, el seu disseny inconfusible i la seva facilitat d’ús millorada.

Gairebé quinze anys de vendes han permès als equips de disseny i enginyeria de Nissan recopilar les opinions de milions de clients i garantir així que la més recent generació de Qashqai sigui la més centrada en l’usuari i completa fins avui.

Les tecnologies avançades de la Mobilitat Intel·ligent Nissan estan a l’abast del conductor, i aporten comoditat i qualitat en cada toc. Els nous materials d’alta qualitat, les funcions intel·ligents i els detalls acuradament pensats milloren un habitacle que ofereix un disseny d’avantguarda i practicitat en totes les seves dimensions.

Matthew Weaver, vicepresident de Nissan Design Europe, ha comentat sobre aquest tema: «El nou Nissan Qashqai és la combinació perfecta de disseny expressiu i expectatives del client. Les seves necessitats marquen el nostre enfocament, mentre que les nostres propostes atrevides compleixen les seves millors expectatives. Amb aquesta nova generació hem aconseguit elevar el Qashqai a un nou nivell perquè oferim un entorn d’alta qualitat, però pràctic, luxós però accessible, i avançat però utilitzable, que marcarà el camí a seguir per a uns altres.»

INTEL·LIGENT Al TACTE

Els nous materials dels seients creen un habitacle acollidor i sumptuós en el qual relaxar-se. El nou disseny de cuir Nappa triga 25 dies a produir-se i es triguen més de 60 minuts a brodar el nou disseny embuatat de diamant en 3D.

Per a incorporar un toc de luxe, s’ha afegit una funció de massatge en el seient amb tres maneres diferents en les versions de gamma alta per a tots dos seients davanters. Aquesta funció es controla còmodament a través del sistema NissanConnect.

La nova il·luminació ambiental blanca genera un ambient reconfortant i relaxant en tot l’habitacle, per la qual cosa la seva uniformitat transmet una sensació de qualitat i harmonia.

S’ha prestat molta atenció a la qualitat ergonòmica i estètica dels interruptors i botons perquè transmetin una sensació tàctil d’alta qualitat que brinda als usuaris confiança i elegància.

El disseny de la consola central s’ha optimitzat gràcies a la col·laboració entre els dissenyadors i els enginyers de Nissan, tant en termes d’ergonomia com d’usabilitat. L’element central d’aquesta consola és un nou selector de marxes intel·ligent més petit per a les versions automàtiques.

En les versions 4WD, s’ha dissenyat un selector de manera de conducció amb un anell cromat mat i acabat en negre piano, la qual cosa brinda al conductor un accés tàctil a les diferents maneres de conducció.

«Els departaments de disseny, enginyeria i planificació de producte hem treballat més dur que mai per a millorar l’ambient per als nostres clients, de manera que la conducció resulti còmoda, elegant, útil i generi una sensació de benestar. Aquest espai és on els nostres clients, les seves famílies i amics passaran el seu temps en el cotxe i hauria de resultar una experiència excepcional», ha declarat Marco Fioravanti, vicepresident de Planificació de Producte de Nissan Automotive Europe.

CONTROL CONNECTAT

El nou Qashqai ofereix un sistema avançat d’informació i entreteniment amb la millor oferta de serveis connectats de la seva classe, que inclou la fàcil integració de telèfons intel·ligents, wifi integrat per a fins a set dispositius i NissanConnect Services, una aplicació específica per a controlar i monitorar el vehicle.

La pantalla de 9 polzades de NissanConnect, que és més gran i de major resolució, és la porta d’accés digital a la navegació, l’entreteniment i la configuració del vehicle, i és compatible amb Android Acte® i Apple CarPlay®. A més, també s’ha incorporat Apple CarPlay® sense fil. Els múltiples perfils d’usuari amb configuracions de memòria permeten que les preferències de navegació, música i sistema s’adaptin a cada conductor.

Ja sigui mitjançant radi DAB o des d’un telèfon intel·ligent, la reproducció d’àudio excepcional està garantida gràcies al sistema de so Bose® Premium. Compta amb 10 altaveus més la caixa de baixos Acoustimass® de Bose, situada en el maleter, que genera un so nítid i potent ajustat per a aconseguir una qualitat acústica òptima per a tots els ocupants, no sols els dels seients davanters.

Una nova pantalla d’informació múltiple TFT de 12,3 polzades d’alta definició i completament electrònica ofereix una selecció de dissenys personalitzables per a mostrar informació sobre la navegació, entreteniment, el trànsit o el propi vehicle, i tot això controlat des d’un nou control tàctil situat en el volant. També s’ha afegit una textura de vidre tallat tradicional «Kiriko» al fons digital de la pantalla TFT: tota una picada d’ullet a l’ADN japonès de Nissan.

Per part seva, la nova i innovadora pantalla frontal (Head-Up Display, HUD) de 10,8 polzades ofereix la major grandària d’imatge del segment. La informació clau sobre navegació, ajuda al conductor i l’estat de la carretera es projecta en el parabrisa, dins de la línia de visió del conductor, la qual cosa li permet mantenir-se concentrat en la carretera per a major comoditat i confiança al volant.

Les funcions Home-to-Car són compatibles amb l’Assistent de Google i Amazon Alexa: aquesta última és tota una novetat en la tercera generació del Qashqai. El sistema admet una àmplia gamma de comandos: per exemple, el conductor pot enviar destins al sistema de navegació del cotxe parlant amb el seu dispositiu intel·ligent, minimitzant així el temps necessari per a introduir el destí.

Les funcions de control del vehicle, com poden ser el clàxon i les llums remotes, així com el bloqueig i desbloqueig remot de portes, estan disponibles a través de l’aplicació NissanConnect per a telèfon intel·ligent. També es poden configurar alertes intel·ligents, incloent velocitat, hora i zona, mitjançant notificacions d’aplicacions, en cas que el vehicle superi els paràmetres establerts.

El nou Qashqai incorpora els informes d’estat del vehicle, que es poden consultar a través de l’aplicació i que avisen als usuaris si el seu vehicle requereix manteniment urgent, a més de proporcionar una avaluació del rendiment a l’instant i alertes d’avaria.

L’historial i l’anàlisi de conducció també es poden consultar a través de l’aplicació, de manera que els usuaris poden veure els trajectes anteriors resumits quant a distància recorreguda i temps transcorregut.

Si no usa la navegació del seu telèfon, el conductor pot accedir a TomTom 3D Maps & Live Traffic, que inclou funcions avançades de navegació com poden ser actualitzacions sense fils de mapes, condicions del trànsit en temps real, Google Street View, ubicacions dels radars de trànsit i preus del combustible. La navegació porta a porta també està disponible a través de l’aplicació, incloent la funció My Car Finder.

El nou Qashqai incorpora la funció de seguiment de vehicle robat(). Aquest servei ofereix un contacte permanent amb la policia i amb els serveis al client de tercers, amb notificació automàtica de robatori a través de l’aplicació NissanConnect, la qual cosa permet rastrejar i recuperar els vehicles.

La pantalla de NissanConnect inclou un botó que permet la comunicació permanent del conductor amb un proveïdor d’assistència que li posarà en contacte amb els serveis de remolc i avaries més pròxims. A diferència del servei eCall, el sistema no s’activa automàticament en cas d’accident.

Com a novetat per al Qashqai, s’ha inclòs una consola d’emmagatzematge en la part davantera que permet la càrrega sense fil de 15 watts per a telèfons intel·ligents, de les més potents del segment, i s’adapta fins i tot a les dimensions dels dispositius més grans, incloent l’Apple iPhone 12 Pro Max de recent llançament.

La connectivitat s’estén a tots els ocupants perquè la caixa de la consola ara inclou connexions de càrrega USB davant i darrere, amb preses USB-A i USB-C.

Un altre exemple de l’ADN japonès d’aquest model són els sons informatius del nou Qashqai. Per exemple, el so del recordatori del cinturó de seguretat i dels intermitents es va desenvolupar en col·laboració amb el desenvolupador i editor de videojocs japonès Bandai Namco. Els sons són més harmoniosos, amb una signatura melòdica de dos tons.

«Hem incorporat un elevat nivell de connectivitat en el nou Qashqai, que permetrà als nostres clients monitorar el seu cotxe, comunicar-se amb ell i sentir-se tranquils gràcies als seus dispositius d’assistent domèstic o telèfons intel·ligents. Però el més important d’aquestes noves funcions és la utilitat i la facilitat d’ús per als nostres clients», ha comentat Gareth Dunsmore, vicepresident de Marca i Experiència del Client de Nissan Automotive Europe.

CONFORT DOMINANT

El nou Qashqai continua oferint als conductors una sensació dominant del seu entorn amb una millor visibilitat davantera, lateral i posterior. Les millores introduïdes inclouen un angle d’obertura del parabrisa més ampli, un disseny de pilar davanter més prim i els retrovisors laterals instal·lats a la porta, en lloc del pilar A, reduint així les zones de mala visibilitat.

La major distància entre eixos del nou Qashqai es combina amb un xassís eficient per a crear encara més espai per als usuaris. L’espai per als genolls dels ocupants posteriors ha augmentat en 28 mm, fins als 608 mm. També hi ha més distància entre el conductor i el passatger davanter. L’espai per al cap en la part davantera i posterior ha augmentat en 15 mm gràcies al lleuger augment de les dimensions exteriors.

La major altura del seient i l’ajust lateral millorat poden adaptar-se còmodament a una gamma més àmplia de tipus de cos: adults de 145 cm fins a 192 cm d’altura. La inclinació del coixí del seient davanter del Qashqai de major nivell també ofereix una comoditat encara més personalitzable.

Amb l’objectiu d’aportar confiança durant la conducció dinàmica, el respatller del seient i la forma del coixí s’han millorat per a oferir un millor suport lateral, mentre que l’angle del reforç també ha millorat.

I per a garantir que diferents usuaris puguin trobar ràpidament la configuració de seient més còmoda, ara el nivell superior del Qashqai incorpora una funció de seient amb memòria per a emmagatzemar dues posicions de seient diferents per a tots dos seients davanters.

Els seients de «gravetat zero» inspirats en la NASA de Nissan, que es van usar per primera vegada en la generació anterior del Qashqai, ofereixen comoditat en qualsevol trajecte i són el resultat de proves exhaustives tant en pista com en carretera per a garantir una postura òptima i una menor fatiga per a tots els passatgers, tant en trajectes llargs com curts.

La nova opció de volant calefactat també aporta benestar addicional durant els mesos d’hivern.

PRÀCTICAMENT PERSONALITZAT

El nou Qashqai ofereix un ambient més elegant, però igual de pràctic, i compleix les demandes diàries dels clients que necessiten transportar de tot, des de cotxets de bebè fins a comestibles.

La porta gran posterior elèctrica mans lliures permet accedir al maleter sense cap esforç quan l’usuari té les mans ocupades. La capacitat total del maleter ha augmentat en més de 70 litres respecte al model de la generació anterior, aconseguint els 504 litres gràcies en part al fet que el sòl de la zona de càrrega és 20 mm més baix a conseqüència de la millora de la suspensió posterior.

Les prestacions més populars del seu predecessor, com poden ser els compartiments d’emmagatzematge laterals situats sobre els passos de roda i el sistema de plataforma flexible per a equipatge, s’han conservat i millorat per a aquest nou model, incloent la remodelació de les plataformes, així com una catifa més resistent en un costat i plàstic fàcilment limpiable en l’altre costat.

Per a facilitar la càrrega en condicions de poca llum, ara hi ha un sistema de doble llum en la zona del maleter que ofereix una millor il·luminació. També s’ha instal·lat una presa de 12v en la part posterior per a alimentar dispositius com poden ser neveres portàtils elèctriques per a viatges d’acampada.

Fins i tot les solucions d’emmagatzematge de l’habitacle principal s’han optimitzat per a millorar la seva usabilitat. Els dos portavasos davanters estan més separats, millorant així l’espai d’emmagatzematge i facilitant la retirada dels gots més petits. A més, les butxaques de les portes poden albergar ampolles de fins a 1,5 litres, en comparació amb només 500 ml en la generació anterior del Qashqai.

Les millores en el disseny ergonòmic de les portes del nou Qashqai es tradueixen en un accés i sortida més fàcils que en les generacions anteriors, la qual cosa resulta especialment evident en espais limitats com poden ser aparcaments de diversos pisos.

En conjunt, gràcies a la gran varietat de funcions que es poden controlar fàcilment mitjançant aplicacions per a telèfon intel·ligent, a la comoditat i utilitat dels seients amb massatge i al volant calefactat, a la seva posició elevada, al seu acabat i materials, i a l’espai addicional per a ocupants i emmagatzematge, el nou Qashqai tornarà a superar àmpliament les expectatives dels clients respecte a un crossover de grandària mitjana. La tercera generació del vehicle pioner i avantguardistes tendències de Nissan oferirà una experiència a bord que resultarà tan reconfortant, agradable i pràctica per als ocupanttant al principi del seu trajecte com al final.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací