El mi-cuit de foie de la Botiga de la Figa és la millor tapa de l’any de Castelló

664

Actualitat Diària

El mi-cuit de foie de la Botiga de la Figa és la millor tapa de l’any de Castelló. Així ho ha considerat el jurat popular i professional de la desena edició de la ruta ‘Sabores de Castellón‘, que ha desvetllat aquest vesprada els noms dels guanyadors de 2019 en una gala celebrada a l’hotel Jaume I de la capital de la Plana. El diputat d’Acció contra la Despoblació i Desenvolupament Rural, Santi Pérez, ha participat en l’acte en representació de Castelló Ruta de Sabor, patrocinadora, junt a l‘Ajuntament de Castelló i l’Agència Valenciana de Turisme, d’aquest consolidat certamen gastronòmic.

En segona posició ha quedat la proposta de carxofes en textura de El Pixaví, seguida pels formatges de Castelló d’Ataula Gastrobar. Pel que fa als premis específics, enguany han rebut menció especial la tapa ‘tastarina’ de Tastant com a tapa més popular i la ‘castañera’, de El Pixaví, per la seua presentació. El ‘ratjà’ de mercat, del bar del Mercat, és l’elaboració més tradicional; mentre que el millor disseny és de Gasset Ibéricos, per ‘frío otoño’.

Un esdeveniment consolidat

En tan sols 10 anys, ‘Sabores de Castellón’ s’ha convertit en el major esdeveniment gastronòmic de la ciutat, amb unes xifres que milloren any rere any. Segons ha explicat el comité organitzador, enguany han participat 70.000 persones, que han consumit 180.000 tapes en 71 establiments de Castelló, 13 més que en l’edició anterior. Cadascun d’aquests establiments ha fet una proposta de dues tapes en les que destaquen productes de la gastronomia local i provincial.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací