El mercat alemany i el nòrdic són els que més han crescut en nombre de turistes estrangers aquest estiu a la Comunitat

699

Actualitat Diària

La Comunitat Valenciana va registrar a l’agost un total d’1.271.169 turistes internacionals, la qual cosa suposa un 8,1% més respecte a l’agost de l’exercici anterior, segons l’enquesta Frontur-Egatur feta pública per l’INE. Es tracta del major increment registrat entre les principals destinacions turístiques nacionals.

El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha valorat aquests resultats com a “positius, ja que mostren que la Comunitat Valenciana és una destinació forta, gràcies a l’esforç que realitza diàriament el sector per impulsar una oferta de qualitat i hospitalària”.

L’enquesta Frontur-Egatur de l’INE mostra que per mercats, Regne Unit aconsegueix incrementar les arribades e la Comunitat Valenciana en un 1,8% interanual; el mercat francés s’incrementa un 3,7% respecte a agost de 2018; mentre que el mercat de Països Nòrdics s’ha incrementat un 29,5%, i el mercat holandés un 16,8%, respecte a agost de 2018.

De la mateixa enquesta es desprén que a l’agost els turistes internacionals van desemborsar en la Comunitat Valenciana un total de 1.427,1 milions d’euros, un 12% més interanual. Destaca la pujada del 8,1% de la despesa mig diària, xifrat en 103,1%.

El responsable de Turisme ha manifestat que “els resultats són molt positius per al sector, però no hem d’encegar-nos per les dades ni conformar-nos, hem de mantindre la línia de treball, prudència, i responsabilitat per a continuar avançant”.

Resultats de l’acumulat a agost

Respecte a les dades referents a l’acumulat fins a agost, l’enquesta Frontur-Egatur mostra que la Comunitat va rebre un total de 6.665.738 turistes estrangers, un 3,9% més que en el mateix període de 2018.

Per mercats, pese al descens interanual dels turistes procedents de Regne Unit (-1%), creixen els principals emissors com França (+3,4%), Països Nòrdics (+9,5%), Alemanya (+21,5%) o Itàlia (+7,6%).

A més, l’enquesta mostra que els viatges per motiu d’oci i vacances acumulen fins a agost un creixement del 3,5% intenaual; els viatges personals s’incrementen un 9,3% i els de negocis evolucionen positivament un 2,1%.

D’altra banda, la despesa dels turistes internacionals en la Comunitat Valenciana va aconseguir els 6.764,6 milions d’euros fins a agost, xifra que incrementa en un 7,8% a la registrada en el mateix període de 2018. La despesa mig diària, estimat en 107,6 euros, s’incrementa un 10,3%.

Fins a agost el major volum de despesa ho van realitzar els turistes britànics, amb un total de 1.752 milions d’euros, xifra que suposa un descens del 0,8% que es veu compensat per l’increment de la resta de mercats prioritaris.

Així, els francesos van desemborsar 993 milions d’euros, un 11,5% més i els nòrdics amb 694,3 milions, la qual cosa suposa una pujada del 5,7%. Destaca l’increment del 22,3% de la despesa realitzada per turistes alemanys, l’increment del 10,9% de la despesa realitzada per italians o l’augment de la despesa realitzada per turistes belgues un 8,9% respecte a agost de 2018,

A més, l’enquesta Frontur-Egatur mostra que fins a agost, el nombre de turistes en allotjament de mercat acumula un increment del 3,2% i també creix el nombre de turistes en segona residència (+10,4%)

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací