El ITC competeix amb 99 laboratoris internacionals en el marc del projecte QuantiROCK

488

Actualitat Diària

L’Institut de Tecnologia Ceràmica (ITC) ha participat en un exercici interlaboratorio internacional dedicat a l’especiació i quantificació de minerals en mostres multicomponente de diverses naturaleses.

En aquesta intercomparación participen 99 dels laboratoris més prestigiosos de tot el món, enfrontant-se a tres reptes analítics per a aconseguir l’excel·lència científica en matèria de caracterització d’espècies mineralògiques de les més diverses. La complexitat de les estructures analitzades és tal, que els laboratoris han de combinar la informació que aporten el conjunt de les tècniques espectroscòpiques més avançades disponibles.

Enguany les mostres seleccionades pel comitè d’experts que supervisa l’assaig interlaboratorio han presentat naturaleses d’una diversitat extraordinària: per exemple, s’han analitzat, des d’una mostra de pissarra alterada hidrotermalmente, passant per una mostra de calcària procedent d’aiguamolls de zones costaneres, fins a aconseguir un nivell d’alta complexitat en haver d’analitzar una mostra que simula la composició dels sediments presents en Mart.

El ITC ha participat amb tot el seu potencial en tècniques analítiques disponibles com ara la Difracció de Raigs X (DRX), WD-FRX, Fluorescència de Raigs X per dispersió de longituds d’ona, la Microscòpia Electrònica d’Escombratge (MEB-EDX) i Anàlisi Tèrmica Simultània acoblat a l’anàlisi de gasos (TG-EGA-FTIR) per a aconseguir els millors resultats.

L’intens treball de caracterització realitzat en aquest estudi s’ha pogut dur a terme en el marc del projecte QuantiROCK: Estratègia d’especiació i quantificació de minerals mitjançant tècniques espectroscòpiques avançades, recolzat per l’Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (IVACE) a través dels Fons FEDER de Desenvolupament Regional. El seu objectiu és donar resposta als reptes analítics que cada dia sorgeixen en matèria de caracterització de matèries primeres i productes ceràmics. Gràcies a la recerca sota el marc del projecte QuantiROCK s’han desenvolupat diferents protocols de treball que optimitzen la capacitat d’especiació i quantificació de minerals, mitjançant l’ús de tècniques espectroscòpiques avançades.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací