El Grup Popular demana l’execució de la sentència que anul·lava articles del valencià en l’administració

1421

El PPCV ha presentat una iniciativa perquè el requisit lingüístic no siga indispensable per a accedir a l’Administració sinó un mèrit

Actualitat Diària

El Grup Parlamentari Popular ha anunciat avui que sol·licitarà l’execució provisional de la sentència del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana que declarava nuls molts dels articles del projecte de Decret del Consell pel qual es regulaven els usos institucionals i administratius de les llengües oficials en l’Administració de la Generalitat per ser contraris a la Constitució i a l’Estatut d’Autonomia de la Comunitat Valenciana, si s’admet a tramite el recurs de cassació anunciat pel Consell.

Isabel Bonig s’ha expressat en aquests termes després de mantenir una reunió de treball amb els sindicats i la plataforma que ha recorregut part de l’articulat de la norma i, en aquest sentit, ha recordat que el PP va recórrer a els tribunals perquè el Consell de Puig i Oltra “no ens va deixar més remei, no van voler dialogar ni consensuar gens”. “Aquestes sentències són autèntics garrotades a la política educativa i a la política lingüística de Puig i Oltra”.
La presidenta ha assenyalat que el PPCV sempre ha estat a favor del diàleg, “ja advertim de les possibles inconstitucionalitats, ja formulem al·legacions, no se’ns va fer cas”, ni van fer cas a l’informe del Consell Jurídic Consultiu (CJC) fins que ha arribat la sentència del TSJCV. Així, ha recordat que en aqueixa sentència es deixa clar que “no es manté la igualtat, que es vulneren drets en l’àmbit de l’administració i de les relacions del ciutadans amb l’Administració”.

Així, ha recordat que el PP ja va proposar un pla de foment del valencià a la Comunitat i en l’Administració, però “no hem obtingut resposta perquè la política lingüística es faça de comú acord mantenint la cooficialitat, sense imposicions i sense obrir velles batalles”. “Puig està ancorat en els anys 80”.

En aquesta línia, ha avançat que el PPCV ha presentat una iniciativa perquè el requisit lingüístic no siga indispensable per a accedir a un lloc de l’administració pública valenciana sinó un mèrit. “Volem tenir als millors professionals i per açò volem una administració on el requisit siga un mèrit i no alguna cosa genèric per a tots”.
Bonig ha fet referència a les “guerres obertes per aquest tema entre PSPV i Compromís” pel que el PPCV li brinda al PSPV i a la consellera, Gabriela Bravo el seu suport perquè en el projecte de Llei de la Funció pública el requisit lingüístic, com així ve confirmat per la jurisprudències espanyola i europea, siga un mèrit. “Est el principal escull que té la llei a causa de la guerra entre Compromís i PSPV”.
En el PPCV “no volem batalles polítiques si hem recorregut a els tribunals és perquè no ens deixen una altra via perquè no vol dialogar amb el principal partit de l’oposició”. “Lament que un tema que no estava generant cap problema avui siga un instrument polític del Consell per a enfrontar territoris i valencians”.

En aquest context, ha criticat les “eixides de to” de la vicepresidenta del Consell criticant la sentència del TSJCV i ha demanat tant a Puig com a Oltra que rectifiquen les seues declaracions contra el PP i la sentència del TSJCV.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací