El Govern elimina la limitació d’accés a les terminals dels aeroports

548

Actualitat Diària

El Consell de Ministres ha aprovat, en la seva reunió d’avui i a proposta de les ministres de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, Raquel Sánchez, i de Sanitat, Carolina Darias, suprimir la limitació d’accés als edificis terminals dels aeroports situats en territori nacional.

D’aquesta manera, el Govern ha acordat adequar la normativa vigent a l’evolució de la pandèmia, amb l’objectiu de contribuir a la recuperació de l’activitat econòmica i la gradual volta a la normalitat, en particular de cara a la reactivació del turisme.

Així, en línia amb les decisions que estan adoptant gran part dels aeroports europeus, es permetrà l’accés d’acompanyants a les terminals aeroportuàries, si bé la seva entrada es podrà veure limitada en moments de gran afluència per a evitar que es produeixin aglomeracions.

Dins de les instal·lacions aeroportuàries, continuarà sent d’obligat compliment les mesures higiènic sanitàries establertes per les autoritats.

La decisió adoptada avui pel Consell de Ministres, serà publicada aquest pròxim dijous en el BOE i entrarà en vigor l’endemà, divendres 15 d’octubre. Aquesta nova norma modifica el Reial decret llei 26/2020, de 7 de juliol, de mesures de reactivació econòmica per a fer front a l’impacte de la COVID-19 en els àmbits de transports i habitatge, que només permetia l’accés a l’aeroport als passatgers proveïts d’un bitllet o targeta d’embarcament vàlids, en les 6 hores anteriors a la sortida prevista del vol, així com als acompanyants estrictament necessaris de menors, persones amb mobilitat reduïda o una altra causa degudament justificada.

Aeroports segurs d’Aena

Durant tot aquest temps, com des de l’inici de la situació de crisi sanitària, Aena ha implantat procediments i mesures sanitàries en els 46 aeroports de la seva xarxa situats en territori nacional, que han estat reconeguts amb l’Acreditació de Salut Aeroportuària (AHA) del Consell Internacional d’Aeroports (ACI).

De fet, és de remarcar que Aena és el gestor aeroportuari que compta amb més “aeroports segurs” en el món acreditats segons les directrius de les autoritats aeronàutiques internacionals i les guies de l’Organització Mundial de la Salut (OMS).

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací