El sistema de la dependència de la Comunitat Valenciana atén actualment 117.051 persones

593

Actualitat Diària

El sistema d’atenció a la dependència de la Comunitat Valenciana atén actualment 117.051 persones a través d’alguna mena de servei o prestació econòmica, segons es desprèn de l’informe que la Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives elabora tots els mesos i que es publica des de juliol de 2017 en la seva pàgina web. Per províncies, 36.347 persones són de la província d’Alacant, 13.457 de Castelló i 67.247 resideixen a la província de València.

Durant el mes de setembre passat es van tramitar un total de 3.161 expedients, una dada que si es comptabilitza des de juliol de 2015 aconsegueix la xifra de 142.564 persones els expedients de les quals han estat introduïts dins del sistema d’atenció a la dependència. Respecte al nombre de sol·licituds presentades, durant el mes passat es van registrar un total de 3.798 noves sol·licituds.

D’altra banda, el sistema de valoracions implantat per Igualtat permet continuar incrementant també de manera constant i progressiva el nombre de valoracions, havent-se realitzat en tota la Comunitat Valenciana 3.049 noves valoracions durant setembre. Aquest increment respon principalment a la bona gestió dels equips dels serveis socials municipals.

Quant al cost de les prestacions econòmiques, la Conselleria ha abonat 38,69 milions d’euros corresponents a la nòmina de setembre, endarreriments i retroactivitat.

Les 117.051 persones en situació de dependència de la Comunitat Valenciana incloses en el sistema reben atenció especialitzada a través de serveis residencials o de dia o una prestació econòmica per cuidador de l’entorn familiar, tal com el sol·licitant i la seva família i el treballador social acorden com a millor recurs per a la situació personal del demandant.

Canvis en el model d’atenció

Els avanços en valoracions i resolució d’expedients són resultat dels canvis introduïts durant la passada legislatura en la gestió del sistema d’atenció a la dependència.

En matèria de personal en els últims anys no sols s’han reforçat els serveis de dependència de la Conselleria amb nous funcionaris, sinó també els serveis municipals amb un important increment pressupostari per a crear una xarxa professional que permeti als ajuntaments assumir la valoració i tramitació d’expedients.

Així mateix, els pagaments mensuals que es realitzen, no sols per les nòmines sinó també els corresponents al pagament de la retroactivitat i a hereus, s’abonen durant els primers 5 dies hàbils de cada mes.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací