El fons de reestructuració de deute Impulsa reforçarà la solvència de les empreses viables

479

Actualitat Diària

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha avançat que durant les pròximes setmanes es posarà en marxa el fons de reestructuració de deute Impulsa, dirigit a reforçar la solvència de les empreses valencianes viables i ajudar a la reestructuració del seu deute.

Així ho ha manifestat durant la seva intervenció en l’acte de lliurament dels premis Forinvest, al qual també han assistit el conseller d’Hisenda i Model Econòmic i president de Forinvest, Vicent Soler, i el conseller d’Economia, Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafa Climent.

El president ha explicat que es tracta del primer fons d’aquest tipus que es crea com a “estratègia enfront de la crisi” en una administració espanyola, i que comptarà amb 60 milions d’euros, dels quals 25 milions seran aportats per·la Generalitat i els restants 35 milions per capital privat.

Puig ha insistit que vivim un “canvi de paradigma” en l’economia mundial cap a un model més inclusiu i més humà, i ha subratllat que una banca “més àgil i més social” serà “palanca fonamental per a aquesta dècada de progrés”.

En aquest sentit, ha destacat l'”encert” de refundar l’Institut Valencià de Finances (IVF), entitat que ha reivindicat com a exemple de col·laboració públic-privada i de la qual ha assegurat que està complint la seva finalitat, “amb els seus recursos limitats i des de la lleialtat i la cooperació amb la resta del sector”.

El cap del Consell ha assegurat que gràcies al banc públic de la Generalitat, la Comunitat Valenciana també ha estat la primera autonomia a llançar préstecs participatius per a pal·liar els efectes de la crisi, que se sumen a altres iniciatives d’ajuda al teixit empresarial com la línia de préstecs bonificats Horeca, a través de la que ja han estat aprovats més de 1.200 préstecs, de les 4.000 sol·licituds rebudes.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací