El Festival Internacional de Música Antiga i Barroca de Peníscola encara la recta final amb Il Dolce Incontro

575

Actualitat Diària

El Festival Internacional de Música Antiga i Barroca de Peníscola arriba a la recta final de la XXV edició amb dos concerts el dimarts 11 d’agost. A les 19.30 al Palau de Congressos tindrà lloc l’última proposta familiar d’enguany, ‘Cantica, Magallanes i Elcano, la música de una aventura’, amb accés lliure, i a les 22.30 al pati d’armes del castell del Papa Luna actuarà el grup de Castelló Il Dolce Incontro.

Emilio Villalba & Sara Marina & Ángeles Núñez presenten ‘Cantica, Magallanes y Elcano, la música de una aventura’, un viatge en el temps per a públic familiar, per les danses, cantigues i romances del Renaixement espanyol. Obres interpretades tal com van arribar a l’oïda dels músics que les van recopilar i van transcriure a paper pautat i llibres de xifres per a viola de mà.

Pel que fa a ‘Herois duo’, una producció d’Il Dolce Incontro, presenta un programa de concert en el qual àries i duos escrits per als personatges principals de les composicions operístiques de la primera meitat del ‘settecento’, els herois, es combinen amb simfonies i obertures instrumentals d’òpera per a oferir el gènere més popular en gran part dels teatres de l’Europa del XVIII, àries i duos d’òpera.

La XXV edició del Festival Internacional de Música Antiga i Barroca de Peníscola, que se celebra del 3 al 12 d’agost amb un total de tretze concerts, està organitzat per l’Institut Valencià de Cultura, la Diputació de Castelló i l’Ajuntament de Peníscola.

A causa de les condicions de mobilitat dels artistes internacionals per la pandèmia de la COVID-19, s’ha adaptat la programació reforçant-la amb presència d’actuacions d’agrupacions valencianes de gran nivell gràcies al pla ‘reaCtivem’, també amb més actuacions familiars. D’aquesta manera, el festival comptarà amb veus valencianes destacades, com Èlia Casanova, Premi Carles Santos de la Música Valenciana al millor disc de recuperació del patrimoni musical, o Mara Aranda en un espectacle familiar.

Pel que fa a les localitzacions, quatre dels concerts se celebren al Palau de Congressos de Peníscola, dels quals tres seran per a públic familiar i entrada lliure. La resta tenen lloc al castell del Papa Luna, l’emplaçament habitual del festival.

Cal destacar que la celebració dels 25 anys de festival s’ajorna fins a l’edició de 2021 per les condicions sanitàries. D’altra banda, el disseny del cartell d’aquesta edició és obra de l’estudi castellonenc Juárez Casanova.

Programació

Tanca el festival el 12 d’agost al castell del Papa Luna el concert de Mediterrània Consort sota la direcció del flautista David Antich, que interpretarà els concerts per a flauta dolça i viola de gamba de Telemann.

Entrades

El preu de les entrades als concerts és de 12 euros. Hi ha un abonament per als deu concerts al preu de 100 euros i per a cinc concerts per 50 euros.

La venda anticipada està disponible disponible ací i a partir de l’1 d’agost hi haurà venda al Palau de Congressos de Peníscola, de 10 a 14 hores i de 17 a 20 hores, i també hi haurà venda al castell tots els dies de concert de 21 a 22.30 hores.

Les representacions disposaran de totes les mesures de seguretat, higiene i distanciament que exigeix la crisi de la COVID-19, per la qual cosa s’han reduït els aforaments de tots els espais del festival.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací