El Festival de Famílies Orgulloses torna aquest dissabte a la platja d’Almassora

627

Actualitat Diària

El V Festival de Famílies Orgulloses reunirà aquest dissabte a Almassora al col·lectiu LGTBI per a visibilitzar la diversitat dins i fora de l’entorn domèstic. La platja de Pla de la Torre d’Almassora acollirà per primera vegada aquesta trobada després del seu pas per Castelló, el Grau i Benicàssim. La cita inclou activitats per a majors i xicotets des del matí al costat del centre de Carabiners.

La presidenta de Castelló LGTBI, Pastora de Florencio, coordina l’organització al costat de la regidora d’Igualtat, María José Tormo, perquè el festival resulte un èxit i es convertisca en escenari de normalització i tolerància. És per això que l’esdeveniment contindrà concursos, activitats infantils i familiars, concerts i el recital de poesia en honor a Gloria Fuertes per a atendre un públic divers.

F23E3AC6-15EF-46FF-A917-3B35819BD904Així doncs, la platja d’Almassora acollirà l’obertura del festival a les 11 hores amb la fira d’entitats prevista al costat de la biblioteca de Pla de la Torre. En els voltants d’aquest punt de trobada quedaran habilitades zones diàfanes per al gaudi de majors i xicotets en les quals les associacions explicaran el treball que realitzen dia a dia per a acabar amb els problemes d’exclusió social que pateix el col·lectiu LGTBI.

A partir de migdia tindrà lloc l’activitat infantil ‘Jocs per la diversitat’, a càrrec de la Ludoneta, mentre que Creu Roja Joventut durà a terme el taller ‘Transformem el món’ per a un públic familiar. Coincidirà amb el recital de poesia Gloria Fuertes amb el qual l’organització donarà per conclòs el programa d’actes del matí.

L’activitat tornarà a la vesprada a les 16.30 hores amb un concurs de disfresses i el lliurament de premis a les 18.30 hores. A les set i mitja arribarà el torn de la música en directe. L’organització ha apostat en aquesta ocasió pels concerts d’Encenall FTM, Alicia Ramos i Frevva, artistes compromesos amb la causa LGTBI.

La regidora d’Igualtat ha agraït a tots ells i també a les institucions, empreses, clubs esportius, associacions i la resta de plataformes “que han mostrat des del primer moment el seu suport a la celebració d’aquest festival que compleix el seu cinqué aniversari però que, per primera vegada, acollirem a Almassora”. “És un bon moment per a donar visibilitat al col·lectiu i normalitzar la tolerància a qualsevol model de família”, segons María José Tormo.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací