El diputat de Cicle integral de l’Aigua proposa fusionar els consorcis del Pla de Meanes i del Pla de l’Arc

601

Actualitat Diària

Aquest matí s’ha reunit el Consell d’Administració i ha tingut lloc l’Assemblea del consorci d’Aigües del Pla de l’Arc, format pels municipis de Benlloc, Cabanes, la Pobla Tornesa, la Torre d’en Domènech, Vall d’Alba, Vilafamés i Vilanova d’Alcolea, a més de per la Generalitat Valenciana i la Diputació de Castelló.

Aprofitant l’ocasió, el diputat provincial de Cicle integral de l’Aigua, Ignasi Garcia, ha defensat incorporar-hi els pobles del consorci del Pla de Meanes (Atzeneta,  Culla, la Torre d’en Besora, Useres i Vilar de Canes) «amb l’objectiu d’aprofitar millor els recursos hídrics i les infraestructures de la zona alhora que reduïm costos i fem més eficient la gestió de les aigües».

Aquesta proposta s’emmarca dins dels objectius del Pla Director de l’Aigua en el qual treballa actualment la Diputació i que pretén la millora de la gestió dels proveïments urbans mitjançant una xarxa estratègica d’obres de captació i de distribució d’aigües subterrànies, que permeta garantir la disponibilitat del recurs en qualsevol zona de la província.

Amb aquesta finalitat, per tant, es proposa la conformació de consorcis o comunitats d’usuaris, segons esquemes estructurats que permeteren transferir recursos hídrics entre elles, diversificant els punts d’origen de captació i, en conseqüència, millorant la garantia de subministrament. «Tot això, en atenció a variables que afavorisquen l’optimització de l’explotació i que generen avanços cap a un desenvolupament territorial sostenible i homogeni de les nostres comarques», ha conclòs Garcia.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací