Colomer mostra el seu suport al turisme de la Comunitat i assegura que és un sector “que sempre ho dóna tot”

667

Actualitat Diària

El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha participat en l’acte oficial de clausura de l’Assemblea General de Hosbec al costat del president de Hosbec, Antonio Mayor i l’alcalde de Benidorm, Antonio Pérez.

Francesc Colomer ha reivindicat que el sector turístic “necessita l’empatia, reconeixement i un tracte adequat ara més que mai, perquè ha aportat molt de valor no sols al propi sector i destinacions turístiques sinó que ha estat capaç de catalitzar, estimular la innovació i el progrés en altres sectors de la indústria i de la cadena de valor”.

Colomer ha recordat que “en els pitjors moments de la tragèdia de la COVID-19, aquest sector va liderar valors essencials de les societats modernes com el desallotjament o la repatriació, mostrant la màxima preocupació per la salut dels turistes en aquells moments”.

Així mateix, ha explicat que “és un sector que ha mostrat la solidaritat compartint coneixement, com els protocols en seguretat que va fer l’associació Hosbec, que ha estat inspiració dels quals es van fer en tota Espanya”.

Per això, el responsable de Turisme ha recalcat que “ara que vénen mals temps és important que es reconegui i es valori a aquest sector, que mai ha demanat res i que ha donat gairebé tot, fent possible el progrés de la societat valenciana”.

En aquesta línia ha posat l’accent que “el full de ruta aquest sector la té molt clara: impulsar la sostenibilitat, compliment dels ODS, potenciar la intel·ligència turística,la innovació, o economia circular” i ha afegit que “és un sector que arrisca i té clar el que ha de fer però ara aquest teixit productiu necessita resistir i poder arribar a 2021 guardant la fisonomia i el componiment per a tornar a competir amb força”.

Pla d’Impuls del Sector Turístic

Després de l’Assemblea General de Hosbec, Francesc Colomer ha valorat el Pla d’Impuls del Sector Turístic que va presentar ste dijous el Govern central com a “positiu quant a que situa a aquest sector en la seva consideració, encara que és cert que emmalalteix d’aspectes necessaris”.

Colomer ha assenyalat que la presentació d’un pla específic per al turisme “mostra que ocupa un espai en l’agenda d’Espanya, per tant, crec que ha escalat esglaons en el reconeixement” i ha afegit que “jo interpreto que aquest Pla és el principi”.

El responsable de Turisme ha manifestat que “no podem conformar-nos en alguns aspectes com la prolongació dels ERTES, que no deixa de ser una eina de protecció dels treballadors i treballadores i de l’empresa i han de prolongar-se fins que faci falta” i també ha valorat que ” una altra qüestió és el necessari estímul de la demanda, redirigint programes com a IMSERSO, que no s’ha executat enguany i podria redirigir-se per a estimular la demanda”.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací